REKLAMA
Witam, minęły już 2 lata od zakupu mojego 1 auta z Państwa pomocą.
Pomimo, że jestem zadowolona z Albei 1.2 to jednak nadszedł czas by coś zmienić. Doświadczenia sporo nabyłam, wiem mniej więcej czego oczekiwać. Zatem serdecznie proszę ponownie o sugestie w zakupie, gdyż tak jak wspomniałam poprzednia współpraca z Państwem była bardzo owocna.
Budżet trochę rozstrzelony zależnie od tego co się znajdzie i co będzie oferować czterokołowiec, ale przedział jest do 7-9 tys.
Najlepiej samochód wyposażony w LPG ponieważ sama jeżdżę aktualnie na gazie. Uwzględniam możliwość zakupu tańszego auta z opcją montażu instalacji. Jeżdżę sporo więc gaz mi się zwróci.
Model: został mi gdzieś od dziecka sentyment do Skody i zastanawiam się nad Fabią lub Oktawią w grę wchodzi też Seat np. Ibiza, Cordoba...etc.
Co do innych modeli do francuzów nie mam zbytnio sentymentu dlatego z góry odrzucam taką opcje. Kombi też mówię nie.
Silnik: aktualnie jeżdżę 1.2 59kW i pomimo gazu nie narzekam na przyśpieszenie czy też płynność jazdy (miałam porównanie do prowadzenia innych samochodów na gazie też na dalszych trasach np. punta 1.2 o zgrozo... ) dlatego tez szukam czegoś w tej kategorii lub mocniejszego. Z racji mieszkania w Katowicach szukam czegoś w obszarze śląska.
Elementy konieczne: 5 drzwiowy, centralny zamek, automatyczne szyby przednie (brzmi banalnie ale człowiek w dzisiejszych czasach nie wyobraża sobie jak upierdliwe może być posiadanie drzwi tylnic bez możliwości otworzenia ich od zewnątrz). Mile widziana klimatyzacja chodź wiem że w tym progu cenowym może być ciężko. W grę wchodzi także sprzedaż samochodu w ramach transakcji.
Gdzie jeżdżę: codziennie a4 i DTS czyli min 120 km/h jadę + miasto i wypady w góry.
Z moich obserwacji gdyż tez się do tego przymierzam od jakiegoś czasu:
Oktavia
1)[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Benzyna wiec gaz do montażu i sprowadzana. Trochę oferta budzi moje wątpliwości.
2) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Fabia:
1)[link do oferty na Olx wygasł]
2)[link do oferty na Olx wygasł]
3)[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Seat:
1)[link do oferty na Olx wygasł]
2)[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3)[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4)[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Czekam na sugestie i propozycje z góry dziękuje za pomoc.