SLR LENS Tachograph - brak nagrywania w pętli

27 Lip 2019, 14:51

Witam. Ojciec kupił sobie kamerę do samochodu, bez pytania mnie o opinie i teraz jest taki problem, że kamera nie usuwa starych nagrań. Nagrywa do zapełnienia karty i na tym koniec. Do tego przy próbie usunięcia plików z poziomu kamery wyskakuje komunikat "Ochrona" i pliki nie zostają usunięte. Przejrzałem opcje kilkukrotnie i nie znalazłem w nich nic co mogłoby pomóc. Muszę co jakiś czas przekładać kartę do telefonu, żeby usunąć nagrania. W takiej sytuacji ta kamera nie ma sensu. Nie mam pojęcia co to za producent, dlatego zamieszczam zdjęcia pudełka, może po nich ktoś bardziej rozpozna co to za sprzęt i jak można naprawić problem.

SLR LENS Tachograph - brak nagrywania w pętli SLR LENS Tachograph - brak nagrywania w pętli SLR LENS Tachograph - brak nagrywania w pętli SLR LENS Tachograph - brak nagrywania w pętli SLR LENS Tachograph - brak nagrywania w pętli
ZajOnDz
Nowicjusz

Zdjęcia: 6

29 Lip 2019, 15:01

ZajOnDz napisał(a):Do tego przy próbie usunięcia plików z poziomu kamery wyskakuje komunikat "Ochrona" i pliki nie zostają usunięte.
Sprawdź czy kamera czasem nie jest cały czas w trybie parkingowym i przez to wszystkie nagrania są zabezpieczone przed usunięciem.

Nie znam tej kamery, zajrzyj do instrukcji i sprawdź ewentualnie wyłącz tryb parkingowy i zobacz czy coś się zmieni.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!