Służbowy samochód do 230000

15 Mar 2014, 12:51

Witam,

Bardzo proszę o pomoc w wyborze samochodu. Firma daje mi budżet 230000 na zakup nowego służbowego samochodu. Musi to być nowy samochód.
Rocznie przejeżdżam 30000km, głownie po mieście. Szukam jakiś większy samochód rodzinny (może SUV?). Miesięcznie dostaję od firmy 800 zł na paliwo. Lubię też czuć moc w samochodzie - obecnie mam Peugeota RCZ (200KM).

Zastanawiałem się nad Audi Q5 lub jakimś BMW X3 - z pełnym wyposażeniem

Co radzicie?

Pozdrawiam,
Piotr
ppa_waw
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

15 Mar 2014, 12:56

Audi jest przereklamowane. Ja bym spojrzał na jakiegoś Lexusa :roll:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

15 Mar 2014, 20:43

Ja bym jeszcze zaproponował Infiniti QX50.
kaluza
Nowicjusz

Auto: Skoda Fabia

16 Mar 2014, 13:15

dokładnie, Infiniti QX50S Hybrid podobno rewelacja. Hybryda z osiągami bliskimi BMW M3 (5,4s do 100km/h) i akurat mieści się w budżecie 227tys zł. Średnia spalanie na poziomie 7l, a w mieście hybryda jest bardzo oszczędna i najbardziej racjonalna w przeciwieństwie do diesla
http://www.infiniti.eu/wp-content/uploa ... OL_web.pdf
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

12 Maj 2014, 17:22

Nowe Toyoty w hybrydzie są najbardziej ekologicznymi samochodami dla środowiska. Auta tej marki osiągnęły najniższy poziom emisji CO2 w Europie, a przyznam się, że jestem trochę zakręcony na punkcie ekologii :) więc dla mnie to ważne info. Toyki w hybrydzie mają niskie spalanie i niskie koszty eksploatacji, a to duży plus dla firmowych aut. A wy jakie auta fundujecie swoim pracownikom?
tom88
Obserwowany

Auto: Toyota
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MORPHOZ - ciekawa stylistyka samochodu elektrycznego
    Samochód koncepcyjny Renault MORPHOZ z nadwoziem o długości 4,40 lub 4,80 m (w zależności od wersji) przy szerokości 2 m i wysokości 1,55 m to crossover z napiętymi i zmysłowymi liniami nadwozia. Jego stylistyka łączy ...
    Toyota Celica Supra
    Toyota Celica Supra została wyprodukowana w 1983 roku. Wielu uznaje, że jest to jeden z najlepszych modeli sportowego auta, który wyszedł spod szyldu Toyoty. Samochód ten zdobył wiele nagród i wyróżnień ...