Bravo czy fiesta ? PILNE

12 Maj 2014, 15:14

Zapadła już decyzja. Biorę pod uwagę dwa modele:

Fiesta mk7 1.6 120km SPORT i Fiat bravo 1.4 T-jet 150km.

Nie licząc spalania, gdyż te osyculuje wokół 10l w mieście, któy z w/w samochodów będzie tańszy w utrzymaniu ? WIem, że ani jeden ani drugi model nie ma jakiś poważnych bolączek(w bravo warto unikać pierwszego rocznika bo miał jakieś choroby wieku dziecięcego a w fieście sprawdzić skrzynie,lubił wyskakiwać wsteczny)

Na sam samochód ok 28tyś. złotych. Co lepiej wziąć? co będzie tańsze w obsłudze ?
DawidK
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 2008
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: brak

12 Maj 2014, 15:17

Ja bym brał Bravo bo jest większe :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

12 Maj 2014, 15:54

Zdaje sobie z tego sprawe, nie mniej nie jest to priorytetem. Wielkosc fiesty rowniez mi wystarczy. Ogolnie podobaja mi sie oba samochody a jedynym kryterium sa aktualnie koszty utrzymania. Stad pytanie, co bedzie tansze w eksploatacji :))
DawidK
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 2008
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: brak

12 Maj 2014, 18:07

DawidK napisał(a):Zdaje sobie z tego sprawe, nie mniej nie jest to priorytetem. Wielkosc fiesty rowniez mi wystarczy. Ogolnie podobaja mi sie oba samochody a jedynym kryterium sa aktualnie koszty utrzymania. Stad pytanie, co bedzie tansze w eksploatacji )

Wg. mnie tańszy w eksploatacji i ew. naprawach będzie fiat bravo gdyż posiada chyba dużo tańsze części od forda choć fiesta też nie jest zła.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwsza litera w alfabecie Lexusa to "F"
    Był rok 2006 i od premiery Lexusa IS drugiej generacji minęło kilka miesięcy. Dlaczego zatem Lexus testował nowego IS-a skrytego pod kamuflażem? Dziennikarze motoryzacyjni zauważyli, że coś się święci, kiedy zaczęły się ukazywać ...