Słyszę sie w głośnikach gdy mówię prze CB !!

15 Mar 2009, 00:21

Jaki jest powód tego, ze słyszę sie w głośnikach od radia samochodowego gdy mówię, przez CB.. ? i jak to zlikwidowac.?

Kiedys gdy miałem CB w tym wlasnie samochodzie to nie było zadnych problemów.. przez jakies czasm mialem go wymontowanego... a teraz gdy zamontowałem to pojawił sie ten problem..
Dejwid
Początkujący

Miejscowość: Zator

15 Mar 2009, 23:23

nikt nie jest w stanie mi pomóc.?
Dejwid
Początkujący

17 Mar 2009, 15:36

Wydaje mi się że masz źle masę podłączoną, zobacz czy antena masuje i czy głośniki są dobrze podłączone a masz CB z głośnikiem, czy głośnik osobno??
PreZideNto2
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

17 Mar 2009, 16:39

PreZideNto2 napisał(a):Wydaje mi się że masz źle masę podłączoną, zobacz czy antena masuje i czy głośniki są dobrze podłączone a masz CB z głośnikiem, czy głośnik osobno??

Mam glosnik osobno.. ale i tez mam glosnik w CB.. próbowalem na rózne sposoby i niestety to samo..
Dejwid
Początkujący

18 Mar 2009, 08:56

A antenę masz dobrze podłączoną? gdzie jest podłączona?? a inni cię słyszą??
PreZideNto2
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

18 Mar 2009, 14:23

Głośnik sprzęga się z mikrofonem.Zazwyczaj dzieje sie tak,jak mikrofon jest blisko głośnika.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    BMW 325iX (1987-1990) - samochód elektryczny
    Projekt badawczy "Samochód elektryczny z wysokoenergetycznym akumulatorem " po raz pierwszy zapoczątkowany w 1981 roku doprowadził ostatecznie w 1987 roku do przekształcenia ośmiu modeli BMW 325iX z napędem na cztery ...