Witam. Tym razem ja potrzebuję pomocy w sprawie nawigacji. Mało przy tym siedzę, więc nie jestem za bardzo w temacie.
Mam Smart GPS 320, ale to nie ma raczej znaczenia. Pytania są związane z AutoMapą.
W GPS-ie mam kartę pamięci 1GB. Obecnie mam wgraną AutoMapę5.1, a są już 6.2. Postanowiłem więc wgrać nowszą wersję. Wgrać umiem, ale mam problem z wyborem.
Jest kilka rodzajów AutoMapy - jedne mają po ponad 2 GB, inne niecałe 2 GB, a jeszcze inne tylko 130 MB lub nieco ponad 200 MB, czyli takie jaką ja mam wgraną. Od czego to zależy? Czy to te same mapy? Dlaczego więc różnią się aż tak bardzo wielkością plików?
No i są też wersje BETA i FINAL. Co to znaczy? Co to są witaminki, o których mowa przy niektórych plikach?
I jeszcze pytanko odnośnie samej instalacji - czy podczas instalacji wystarczy tylko, że usunę z karty pamięci sam plik z mapą i wgram nowy, a dodatki takie jak głosy, fotoradary i inne zostaną, czy musze usunąć wszystko i na nowo wgrać?
Znalazłem takie przykłady tych map -
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Jest tego dość sporo i tu jest problem. Tych pliów po ponad 1GB nie mogę wgrać, bo kartę mam tylko 1GB. Więc musiałbym mieć jakiś plik do 1 GB.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...