Śnieg topnieje szybciej w Niemczech niż w Polsce?

02 Lut 2010, 14:52

Ile razy słyszałeś od drogowców, że robią co mogą, sił natury nie zmienię i to jest niezależne od nas. Wszystko fajnie, robią co mogą, starają się, zima nie odpuszcza. Ale co jeśli znajdziemy odpowiednie video, które świadczy, że jednak można?

Oto droga krajowa E93, przebiega przez granicę polsko-niemiecką. Jednak Niemcy potrafią sobie poradzić ze śniegiem. Sami zobaczcie.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OM-HDGjUzLg[/youtube]

Drogowcy twierdzą, że innego logicznego wytłumaczenia nie ma.
Ostatnio edytowany przez bikmak, 03 Lut 2010, 03:39, edytowano w sumie 1 raz
bikmak
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

02 Lut 2010, 15:12

Jest inne, że w Niemczech mają lepsze pługi, dokładniejszą ekipe niż w Polsce. U nas jedzie 4 pługi jeden za drugim a tak naprawdę efekt to jakby jeden przejechał.
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: Nie mam

02 Lut 2010, 21:13

Tak prawda w Niemczech nie żałują pieniędzy na odśnieżanie I sama wiecie jakie mają drogi równe jak stół :wink:
A w Polsce żałują i mam dziurawe drogi jak sitko :neutral:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jazda na suwak to będzie obowiązek, a nie zalecenie!
    Zauważyłem, że rząd planuje kolejną poprawkę w przepisach regulujących jazdę na suwak. Obecnie widząc taki znak jest to jedynie zalecenie którego powinni trzymać się kierowcy. Ma to się zmienić na obowiązek i wtedy ...