05 Gru 2012, 12:21
tak to silnik PSA ale niezgodzę się z kolegą który ma doświadczenia z 407ką, w V50/S40 pracuje bardzo dobrze, jak na wagę samochodu jest wystarczający, możesz poszukać również 2.4D ale 136KM w 2.0 wydaje mi się w sam raz, spalanie zależy od jazdy, mój łyka 6,0 do 6,5 litra, na trasie schodzi do 5 - 5.5 przy jeździe na tempomacie, 6 biegowa skrzynia pozwala na dynamiczną jazdę. Przy silnikiach diesla jest filtr DPF, warto sprawdzić jego stan przed kupnem samochodu.
V50 to kombi, miejsca w środku nie jest bardzo dużo, kierowca o wzroście do 180 wygodnie usiądzie i zostawi jeszcze miejsce dla pasażerów z tyłu, Bardzo wygodny samochód. Ładowność do 500kg, ostatnio przewoziłem 22 paczki paneli podłogowych o wadze 330 kg + wszystkie akcesoria dodatkowe jak listwy 2,5m i podkłady + dwie osoby, samochód siedział troszkę z tyłu ale nie miałem wrażenia że pływa podczas jazdy.
Volvo to solidny, mega praktyczny samochód, jeśli chcesz się więcej dowiedzieć o marce zapraszam na volvoforum.pl
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.