Solidne i fajne autko do max. 30000

05 Cze 2009, 05:59

Witam!

Szukam samochodu do 30000 tylko dla siebie, jako 2 auto w rodzinie, chciałbym żeby było to autko jak najbardziej trwałe i dobrze wykonane, mianowicie ma to być coś o co da się jeszcze zadbać żeby wytrzymało jeszcze długie lata w super stanie, a nie maszyna typowo do zajechania i opchnięcia po 2 latach, dlatego raczej odpadają marki typu Fiat, Renault, Peugeot, raczej myślałem o jakimś Audi np. TT - fajne ale nie wiem czy do 30k nie szrot i jak ze spalaniem? A2 - wydaje się dość ekonomicznym wyborem ale jak z serwisowaniem częściami i awaryjnością? Myślę też o BMW E46 320D ale nie wiem jak z kosztami eksploatacji, i czy jest szansa znaleźć jakiś fajny egzemplarz?
Może być też coś z mercedesów, lub innych modeli, głównie chodzi o to by było trwałe i nie generowało jak największych kosztów i musi być 4/5 osobowe.

Proszę o rade.

Znalazłem pare samochodów które na pierwszy rzut oka wydają się być ok.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TT
Ale to pewnie tylko ubarwione opisy sprzedających.
TomekG5
Nowicjusz

Miejscowość: śląskie

05 Cze 2009, 20:03

Bierz BMW!
Komfort jazdy, niesamowita radość z jazdy, prestiż +100% no i oczywiście BMW :D
pojemność 2,0 diesel może nie ma takiego przyspieszenia z miejsca ( wiadomo jak to diesel :) ) ale czuć moc.
audi T2 jest dla kobiety która wozi dzieci do szkoły i wozi nim zakupy.
a audi TT jest przereklamowane... oprócz designu nic w nim nie ma specjalnego :)

ale wybór należy do ciebie.
beka_18
Nowicjusz

Miejscowość: Pszczółki

06 Cze 2009, 00:52

Polecał bym Ci Saab 9-5 3,0 TID z ok 2000...moc to 180KM nie spali ci wiecej niz 9l po miescie...najwieksza wada to niska kultura pracy im wiekszy silnik tym wieksze koszty napraw czyli koszty eksploatacji ,najszybciej poddają się łączniki przedniego stabilizatora i silentblocki w tylnym zawieszeniu ale tylko i wyłącznie przez jakość naszych jezdni co tez nie odzwierciedla stylu jazdy :) czyli oszczenosc autka. 9-5 daje dużo przyjemności jest komortowe i ma swój własny styl oraz urok dlatego ogólnie rzecz biorąc auto jest niepowtarzalne rzadko nękają poważne awarie
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

07 Cze 2009, 09:32

e46 najwieksze z tych aut a co za tym idzie najlepszy komfort.no i nie wiem jak Ty ale ja w duzym aucie czuje się o niebo lepiej niż w małej puszce
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tarcze hamulcowe zabezpieczone przed korozją
    Żeliwa są obecnie najpopularniejszym materiałem stosowanym do produkcji tarcz hamulcowych. Decyduje o tym stosunkowo prosta technologia odlewania, dobre właściwości termiczne i łatwa obróbka. Niestety, jak większość ...