Sonda lambda, wskaźnik AFR

26 Lip 2020, 16:19

Witam drodzy forumowicze :)
Być może jest to głupi pomysł ale warto spróbować.Chciałbym zamontować w aucie(bez sondy) sondę i wskaźnik AFR.Trochę obeznałem się w temacie i wiem, że można coś takiego przerobić w samochodzie z lambdą wąskopasmową podpinając bodajże woltomierz.Chińczycy zajęli się sprawą i gotowe takie zestawy sprzedają na alliexpress.Zestawy oryginalne (Bosch,Stag) to sondy szerokopasmowe ale też sporo droższe.Chciałbym abyście podzielili się swoimi doświadczeniami i udzielili kilku rad czy zestaw z chin będzie tak wydajny jak oryginalny?,jakie będą największe problemy z podłączeniem ?
Pozdrawiam :ok:
Bondek
Obserwowany

27 Lip 2020, 10:24

Masz zestawy od razu z sondą. Na pewno trochę zabawy będzie no i tu główne znaczenie do wskazań będzie odpowiednie umiejscowienie sondy w układzie wydechowym. Trzeba będzie pewnie wspawać gniazdo z nakrętką do której później wkręcisz taką sondę. Po takim zabiegu zostanie ci podłączenie elektryczne ale tam chyba potrzebne jest tylko zasilanie z tego co patrzyłem na takie zestawy.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SsangYong Tivoli - druga generacja modelu
    Jesień 2019 to czas nowości SsangYong’a. Pierwszą z nich jest wprowadzenie na polski rynek nowej wersji Tivoli. Nowe Tivoli ma długość 4225 mm, szerokość 1810 mm oraz wysokość 1613 mm. W porównaniu do poprzedniej ...