Sony CDX-GT42U Kasuje mi się pamięć stacji

26 Lis 2008, 20:52

Mam problem z wymienionym w tytule postu radiem. Jeżdżę Punto II 1,2 16V. Niedawno kupiłem wspomniane radio i po samodzielnym podłączeniu nie działało ze stacyjką (grało po wyjęciu kluczyków). Zawiozłem więc to do mechanika. Ten podłączył tak, że teraz radyjko gaśnie wraz ze stacyjką i odpala się wraz z nią. Powstał jednak pewnien problem. Otóż po dłuższym postoju z wyłączoną stacyjką kasuje mi się cała pamięć zapisanych stacji radiowych. Trochę to denerwujące, bo przecież nie będę ustawiał sobie ulubionych stacji za każdym razem, gdy wsiadam do samochodu. Proszę o ewentualną pomoc, jak rozwiązać ten problem.
phil80
Nowicjusz

27 Lis 2008, 16:00

sprawdź czy pomarańczowy lub żółty kabel do radia z oznaczeniem "MEMORY B +" ma przez cały czas napięcie nawet po wyciągnięciu kluczyka.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo S60 Cross Country
    Volvo swoją ofertę wzbogaci o kolejny samochód typu crossover. Oprócz licznych zmian stylizacyjnych, S60 Cross Country będzie miał powiększony prześwit podwozia o ponad 6 cm w stosunku do zwykłego modelu S60. ...
    Silnik 2.5 TFSI - International Engine of the Year 2013
    2,5-litrowy silnik TFSI otrzymał międzynarodowe wyróżnienie dla najlepszego silnika roku 2013 "International Engine of the Year", w kategorii jednostek od 2 do 2,5 l. Tak zadecydowało jury złożone z 87 dziennikarzy ...