REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
aj, też odradzam zakup auta z już zamontowaną instalacją, chyba że masz znajomego gazownika i będzie w stanie zaopiniować, że jest ok zamontowana. Gdzieś czytałem, że nawet komisy potrafią na sztukę zlecać montaż w samochodzie. (nie wiem, jaki to % wśród całości sprzedawanych z lpg, nie chcę siać fermentu, ale znając twórczość niektórych, jestem skłonny uwierzyć w takie metody). Klient kupuje auto ze świeżo założoną instalacją i cieszy się, że ma ją od nowości, ale jakość montażu, często również podzespołów czy zestrojenia, jest bardzo niska. I w momencie rozpoczęcia eksploatacji okazuje się, że trzeba prędko odwiedzić montażystę. Nie chcę straszyć, nie taki mój cel. Jeśli masz wybór, to może przemyśl montaż po zakupie auta.mlody2016 napisał(a):Dlatego też chciałbym zakupić samochód z instalacja LPG.
djkranc napisał(a):Samochód dla twoich wymagań ja osobiście poszukał bym czegoś o większej pojemności i mocy silnika, nie musi się to wiązać z większym spalaniem
djkranc napisał(a): Jeżeli chodzi o koszty eksploatacji masz droższy przegląd samochodu ale to tylko raz w roku robisz.
mlody2016 napisał(a):Jak to będzie wyglądało z pozostałymi kosztami eksploatacji samochodu z instalacją LPG na tak dużych miesięcznych dystansach ?