W zeszlym roku wybralem sie z ojcem do Rumunii na 10 dni. W tym kraju mamy wolnosc biwakowania. Spalismy w aucie w roznych miejscach – na polach, w gorach, lasach, nad rzekami, jeziorami. W przypadku Rumunii lepiej spac poza skupiskami ludzkimi, jest po prostu bezpiecznie. Rano mijalo nas wiele samochodow czy osob na rowerach i nigdy nikt nas nie niepokoil. A przygoda – nie do opisania. Polecam nasz film na youtube: Podróż do Rumunii (Trip to Romania)
Jeszcze nie spotkałem się ze steiwrdzeniem, że nie można spać w aucie myślę że jest to nawet wskazane, często człowiek w dalekie trasy podróżuje i odpocząć trzeba, fotele na szczęście są rozkładane, wiadomo że nie są to kanapy lub łóżka wodne ale na chwile zamknąć oko każdy się przemęczy, nie zaleca się spać przy zapalnonym silniku przy uchylonym oknie też bym nie ryzykował ale parkingi koło stacji myślę że są ok
Pewnie, że czasem jest potrzeba, a wręcz konieczność, spania w aucie. W ostatnie 2 lata kilka razy spałem na trasie kraków-belgrad i to zarówno na parkingach na węgrzech, jak i w serbii. Nigdy nie było żadnych problemów ...
Przełomowe innowacje Toyoty, o których nie wiedzieliście Pierwszy elektryczny SUV na świecie, pierwsze auto wyścigowe z turbo czy też pierwsze sprzęgło bez toksycznego azbestu to tylko kilka z licznych innowacji Toyoty, które zmieniły i nadal pozytywnie zmieniają świat motoryzacji. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.