Spanie w aucie osobowym - kilka pytań

13 Maj 2013, 12:36

W zeszlym roku wybralem sie z ojcem do Rumunii na 10 dni. W tym kraju mamy wolnosc biwakowania. Spalismy w aucie w roznych miejscach – na polach, w gorach, lasach, nad rzekami, jeziorami. W przypadku Rumunii lepiej spac poza skupiskami ludzkimi, jest po prostu bezpiecznie. Rano mijalo nas wiele samochodow czy osob na rowerach i nigdy nikt nas nie niepokoil. A przygoda – nie do opisania. Polecam nasz film na youtube: Podróż do Rumunii (Trip to Romania)
yarek shalom
Nowicjusz

Miejscowość: Świdnik

10 Cze 2013, 10:02

Jeszcze nie spotkałem się ze steiwrdzeniem, że nie można spać w aucie myślę że jest to nawet wskazane, często człowiek w dalekie trasy podróżuje i odpocząć trzeba, fotele na szczęście są rozkładane, wiadomo że nie są to kanapy lub łóżka wodne ale na chwile zamknąć oko każdy się przemęczy, nie zaleca się spać przy zapalnonym silniku przy uchylonym oknie też bym nie ryzykował ale parkingi koło stacji myślę że są ok :yes:
motomoto
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Auto: PASSAT B5, 1,9, 101KM

13 Cze 2013, 08:38

Pewnie, że czasem jest potrzeba, a wręcz konieczność, spania w aucie. W ostatnie 2 lata kilka razy spałem na trasie kraków-belgrad :) i to zarówno na parkingach na węgrzech, jak i w serbii. Nigdy nie było żadnych problemów ...
alfarthur
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 06 05 2009
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: golf II
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1985