Spawarka

19 Cze 2010, 23:56

leon zet napisał(a): W rękach wprawnego spawacza może robić cuda.
no właśnie tu jest problem że do inwektora trzeba umieć spawać ;) a z MIGiem to w zasadzie co 2 idiota się obejdzie :mrgreen:

@Migi60 nie do T75 nie popieramy niemieckiego badziewia :mrgreen:
a po prawdzie jak zobaczysz ile jest spawania przy zderzaku (blachy od 8mm do 3mm) to zdecydowanie stwierdzisz że jest na czym zabić marnego chinczyka :wink:
kupiłem za 2 tysie regenerowany dobry stary MIG, na prawdziwym transformatorze, do tego później udało dokupić TIG za małe pieniążki i mam teraz ful wypasik którym pospawam prawie wszystko :mrgreen: no do ciężkich rzeczy zostaje jednak stara inwektorówka :mrgreen: bo nic innego tak dobrze nie topi jak to :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

20 Cze 2010, 12:45

co do tego pytania czy potrzebna mi jest spawarka to powiem tak bo w mojej okolicy niema żadnego konkretnego spawacza który był by tak odważny żeby móc mi pomoc w przeróbkach w moim samim :mrgreen: i to jest jeden z wazniejszych powodów dla których warto mieć swoja spawarke :mrgreen: :razz:
soldatt
Początkujący

Miejscowość: M-ce ;)

20 Cze 2010, 21:29

Skoro zadajesz pytanie o różnicę między migomatem a inwertorówką to wnioskuję, że o spawaniu masz pojęcie takie bardziej blade. No cóż - tym bardziej powinieneś rozpatrzyć możliwość dozbierania kasy i zakupu migomata. Jeśli nie bestera to może bassa albo telmiga - dla amatora do blacharki jest to rozwiązanie idealne. Jest tego chociażby na allegro w uj. Można się zorientować w cenach i coś wybrać.

A w wolnych chwilach przyswoić jakiś podręcznik do spawalnictwa.
KIA Sportage 2,0 DOHC Custom
:mrgreen:
KIłA? To się podobno da wyleczyć...
:mrgreen:
leon zet
Vany | SUVy
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wyszków i okolice

21 Cze 2010, 20:00

oki dzieki za rady :razz:
soldatt
Początkujący

Miejscowość: M-ce ;)

29 Sie 2013, 12:16

Ja spawarki od pewnego czasu kupuje w sklepie online i bardzo jestem zadowolony. Firma jaką dysponują, jeżeli chodzi o spawarki to Einhel. Osobiście posiadam tą "Spawarka transformatorowa RT-EW 270 D". Przyznam jestem pozytywnie zaskoczony. Jakość ma się do ceny. Pozdrawiam. A używam ją już parę ładnych lat.

Krótki opis:
Spawarka transformatorowa RT-EW 270 D dzięki swojej praktycznemu uchwytowi na elektrodę, jest szczególnie przyjazna dla użytkownika. Dzięki zintegrowanemu wentylatorowi chłodzącemu spawarka elektryczna dysponuje turbo chłodzeniem, przez co zapewniony jest dłuższy czas spawania. Czujnik temperatury z lampką kontrolną dbają o optymalne bezpieczeństwo urządzenia. Prąd spawania regulowany jest stopniowo i zapewnia optymalne wyniki spawania. Spawarka ta może pracować przy napięciu 230 V i 400 V. Za pomocą pokrętła można ustawiać wymagane napięcie. Spawarka dzięki kółkom i rączce jest szczególnie przydatna przy zastosowaniach mobilnych.

Parametry techniczne spawarki:
Napięcie znamionowe ( v ): 230 V / 400 V ~ 50 Hz
Prąd spawania ( A ): 60 – 250 A
Średnica elektrody ( mm ): 2,5 - 5 mm
Napęd biegu jałowego ( v ): 48 V
Bezpiecznik ( A ): 32 A
Clemans34
Obserwowany

Auto: Nie posiadam droga redakcjo!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na zderzaku - przejaw agresji i braku wyobraźni
    W projekcie nowelizacji ustawy Prawo o ruchu drogowym znalazł się zakaz "jazdy na zderzaku" na autostradach i drogach ekspresowych. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej Jazdy Renault tłumaczą, jakie niebezpieczeństwa wiążą się z agresywnymi ...
    Pięć najszybszych samochodów świata
    Spotkać na żywo chociaż jeden z najszybszych samochodów świata to marzenie każdego miłośnika motoryzacji. Szybkość, moc i niezwykła stylistyka tych samochodów zachwycają każdego, kto tylko je zobaczy. Czasami ...