Warsztat i remontowanie aut jako źródło dochodu.

27 Sie 2013, 13:05

Witam. Jestem na tym forum po raz pierwszy i nie jestem pewien tego czy wybrałem odpowiedni dział (jeżeli zły to przepraszam),ale do rzeczy. Jako że wiążę swoją przyszłość z zawodem mechanika chciałbym otworzyć kiedyś warsztat samochodowy. Chciałbym się dowiedzieć czy trudno jest go otworzyć, czy ciężko dostać dofinansowanie unijne, czy da się z tego żyć w miarę normalnie itp. Narazie chciałbym dowiedzieć się ogólnych informacji, takich najważniejszych. A np. jeżeli już będę miał upragniony warsztat i będzie dobrze prosperować to czy można by dorabiać jeszcze na remontowaniu samochodów (wiecie tak jak w "Fani 4 kółek")? Jak myślicie, takie coś jest możliwe?
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam. ( przepraszam za błędy )
HiroSim
Obserwowany

Auto: Aktualnie brak.

30 Sie 2013, 08:26

Powiem tak, sam myślę, o zalegalizowaniu biznesu, bo jak na razie pracuje po godzinach we własnym garażu, więc i mi taka odpowiedź by się przydała, aczkolwiek obawiam się tych wszystkich opłat, ech... Myślę, że zdofinansowaniem nie będzie tak tragicznie, ale czeka nas masa papierków, poczekajmy, moze sie wypowie ktoś bardziej doświadczony. tra też pomyśleć o urządzeniu, ale mam za sobą, to... kupuje w sklepie internetowym jak na razie jestem zadowolony, póki co czekam na jakieś propozycje :P i odpowiedzi :P pomocne i mi :P
Marek112
Obserwowany

Auto: Golf IV
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seat Leon - kompaktowy hatchback do miasta
    Najniższym spalaniem może poszczycić się Seat Leon z 1,6-litrowym silnikiem Diesla o mocy 115 KM i pięciobiegową, manualną skrzynią biegów. W mieście wynosi ono 4,6–4,7 l/100 km, w trasie 3,8–4,0 l/100 ...