SPECJALNIE DLA MECHANIKÓW

26 Gru 2011, 17:18

Witam wszystkich zgromadzonych ,wiadomo ze technika poszła do przodu w dzisiejszych czasach to jest sporo elektroniki bez kompa nie wymienimy nawet klocków itp. teraz takie mam propozycje jakby zrobić jakąś szkółkę dla mechaników takie jak jakiś programy szkoleniowe o elektryce i mechanice jakieś filmiki szkoleniowe o pompach rozrządach nowego typu od ponad 10 lat jestem mechanikiem w jednej z firm ASO ostatnio bardzo mnie zainteresowała elektryka i chciałbym o niej wiedzieć jak najwięcej podstawy znam ale szkolenie takie kosztuje wiem ze takie szkolenie jak tu no nie to samo co tam na wykładach i praktyka jak powiedziałem wcześniej to jest kosztowne będę wdzięczny jak ktoś mi powie o dofinansowaniach z uni na takie szkolenia
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

02 Lut 2012, 06:30

Witaj , jako że obslugujesz komputer bez problemu również poradzisz sobie z komputerem w aucie , osobiście miałem okazje pracować z KTS firmy bosh , gwarantuję CI iż bez problemu sobie z nim poradzisz , obsługa jest intuicyjna a całe oprogramowanie pracuje na windows XP .

Generalnie polecam Ci youtube , tam wpisując dane zagadnienie znajdziesz wszystko jak i ogolnie w googlach , wiem że to brzmi śmiesznie , ale na tym polega potenga internetu. Rozumiem że jesteś znacznie starszy odemnie i zakładam że potrafisz sobie z wszystkim radzić bez komputera , co tylko świadczy o tym że jesteś od nas lepszy , gdyż moje pokolenie pierwsze co robi to leci po komputer , własciciele np Volkswagenów golfów sami sobie kupują kable w internecie i spokojnie śmigają natomiast sztuką właśnie dla mnie jest diagnozowanie bez komputera i uważam że takich ludzi brakuje , czyli z doświadczeniem

KTS bosha na jakim pracowałem , współpracuje z każdym pojazdem wyposażonym ze złączem a ten kts jest zwykłym komputerem na wózku i gwarantuję CI iż nie byłby to dla CIebie problem skoro bez problemu piszesz na forum , szkolenia tego typu prowadzi unia ale dla uczniów szkół mechanicznych np w krakowie ,,, możliwe że najlepszym rozwiązaniem była by rozmowa z kolegami po fachu i ich instrukcje
x50sr
Początkujący

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe II generacji
    Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...
    Klasyki Audi na Goodwood Festival of Speed
    Na linii startowej tegorocznego Goodwood Festival of Speed, który w dniach od 4 do 7 lipca odbędzie się w południowej Anglii, Audi Tradition wystawi trzy historyczne samochody. Do angielskiej Mekki miłośników ...