Specyficzne wymagania do 20 lub do 40 tys

13 Lis 2015, 21:32

Witam

Szukam samochodu. roczne przebiegi od 25 do 30 tys. km.

Poprzednim autem bylo BMW 328Ci Benzyna + LPG, sprzedalem z powodu wieku auta i potrzeby cieglego grzebania w nim oraz wymian czesci.

Szukam auta z moca powyzej 100KM zdecydowanie, idealem byla by moc w okolicach 200KM lub wiecej. Nie chcial bym tez zeby przesiadka do nowego auta byla szokiem jesli chodzi o prowadzenie, komfort i moc. W przypadku gdy proponowane auto bedzie spelnialo ponizsze wymagania, jakos to przezyje.

Poruszam sie czesto w trasach ale rownie czesto auto bedzie jezdzilo w miescie i na krotkich odcinkach wiec nie jestem pewien czy diesel bedzie tutaj dobra opcja, zdaje sie na wasze doswiadczenie.
Wymogiem jest rowniez niski koszt czesci LUB/ORAZ bardzo niska awaryjnosc auta. Wiadomo, jesli auto bedzie bardzo malo awaryjne to od czasu do czasu latwiej bedzie wydac wieksza kwote na serwis niz w przypadku auta ktore nie dosc ze jest drogie w utrzymaniu to na dodatek czesto sie psuje.

Kwestia budzetu. Moge kupic auto w budzecie do 20 tys ( budzet na gotowe czyli ew. instalacja LPG, rejestracja, wymiany na start itp.) lub do 40 tys w przypadku naprawde korzystnych propozycji z waszej strony.

Myslalem nawet nad nowym autem lub uzywanym od dealera w kredycie 50/50, co o tym sadzicie i jakie ew. modele sa w zasiegu oraz godne polecenia ?

Z wlasnych typow:

-Astra III
-Alfa Romeo 159 2.4 JDm (w drugiej wersji budzetu) - tutaj chyba koniecznie diesel, benzyna nie do zagazowania.
- Subaru Legacy pow. 2006r.

Prosze o poradę
DzabaJ
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 06 2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: było e46 328Ci
Silnik: 2.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

13 Lis 2015, 21:47

w tym budżecie z reguły proponujemy to co miałeś - sprzedawanie auta z powodu "bo stary" jest słabym argumentem - lepszy jest "bo mi się znudził"

Jak rozważasz do 40k to szukaj BMW e90 325i

Z tańszych Renault Laguna 2,0T, Honda Accord VII 2,4, Lexus IS 300
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

13 Lis 2015, 21:51

Nie koniecznie tutaj sciemniam, naprawde ciagle cos bylo do wymiany i to nie tanie elementy.

A mozesz jakos odniesc sie do swoich propozcyji ?

Z tego co ja slyszalem
Accord - ponoc bardzo gnija ?
Laguna - wadliwa ?
Lexus - bdb propozycja, przesledzilem nawet nasze popularne serwisy ogloszeniowe i graniczy z cudem znalezc to auto zadbane w tej cenie oraz bez automatu
DzabaJ
Nowicjusz

13 Lis 2015, 21:54

Naprawde chcesz 12-13 letniego lexusa?
Jak kupic auto z Niemiec -->PRIV
kalik
Aktywny

Prawo jazdy: 3- 0- 0
Auto: Mondeo IV Turnier
Silnik: 2.0TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

13 Lis 2015, 21:55

Tak jak napisalem, bedze wdzieczny i rozwaze propozycje od kazdego ;) Masz lepsze, jestem otwarty zeby ja przeczytac.
DzabaJ
Nowicjusz

13 Lis 2015, 21:56

DzabaJ napisał(a):naprawde ciagle cos bylo do wymiany i to nie tanie elementy.

tutaj akurat nie miałem jakiś ale :)

DzabaJ napisał(a):Accord - ponoc bardzo gnija ?

nie gniją, mają tylko miękki lakier ale to już domena każdego nowego auta

DzabaJ napisał(a):Laguna - wadliwa ?

wadliwa była II przed liftem. III jest bardzo dobra z ciekawym systemem 4 kół skrętnych (trwałym i tanim) w lepszych wersjach. Silnik 2,0T bardzo dobry pod LPG.

DzabaJ napisał(a):Lexus - bdb propozycja, przesledzilem nawet nasze popularne serwisy ogloszeniowe i graniczy z cudem znalezc to auto zadbane w tej cenie oraz bez automatu

bardzo chodliwe, bardzo trzymają cenę, bardzo trwałe,
brak manuali, które były tylko w USA za to automat pancerny z możliwością ręcznej zmiany biegów. Silnik z Toyoty Supry i szpera LSD z tyłu.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010