Spekulacje

21 Lut 2009, 22:13

Witam!

Dopiero zastanawiam sie nad kupnem samochodu, ale dopiero za 3,4 lata i tak chcialem sie zapytac specow; jak sadzicie, czy ceny Suzuki Swifta Mk6 beda sie trzymac w miare mocno (czyli za sprowadzony, 5-cio drzwiowy, 1.3L, benzyna z wiekszym wyposazeniem) na poziomie 30tys, czy moze spadna? Tak by mi zalezalo zeby troche spadly, do 15 tys, jak sadzicie, czy jest to mozliwe? :]

Pzdr
Kamil
kamil_k
Nowicjusz

21 Lut 2009, 22:53

trudne pytanie.nie mam pojęcia jak to rozumieć.ciezko tak dedukować jaka bedzie cena auta za kilka lat.wiele rzeczy może sie wydarzyc które moga miec wpływ na cene samochodu.hmm 15 kafli w 4 lata.aż sam jestem ciekaw innych opini na ten temat.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

22 Lut 2009, 08:10

Raczej według zasad rynku wszystko z czasem tanieje, ale nikt dokładnie Ci nie powie czy akurat o 15 tys. Między czasie przybędzie pewnie kilka nowych modeli tego segmentu samochodów więc spadek cen jak najbardziej możliwy. Ale myślę że Swift może kosztować w granicach 15-20 tys.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

22 Lut 2009, 14:10

Ceny spadną.

Za 3-4 lata Suzuki, które dziś jest w cenie 30k może być warte 15k :wink:
Joter
Aktywny

22 Lut 2009, 20:19

Też zależy czy Suzuki wprowadzi nowy model Swifta. Jeżeli tak to starsze generacje to odczują cenowo. A jest to możliwe, bo obecny Swift jest produkowany od 2004 roku, czyli już 5 lat, a Suzuki raczej długo nie czeka z nowymi generacjami.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Lut 2009, 11:49

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi! Miejmy nadzieje, ze maly skubaniec potanieje i bedzie git ;P

Pozdrawiam serdecznie
Kamil
kamil_k
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Technika jazdy i nasze nowe drogowe postanowienia
    Technikę, umiejętności oraz kulturę jazdy można poznawać i doskonalić latami. Początek roku jest dobrym czasem, żeby zastanowić się, co jako kierowcy możemy zmienić, aby za kierownicą czuć się bezpieczniej, pewniej i jak ...