Spięcie w instalacji?

12 Lut 2010, 11:28

Witam. Widzę że panowie się tutaj znają, dlatego pozwolę sobie zapytać: co może być powodem brzęczenia, buczenia przełacznika benz/gaz? Jak były mrozy -30 stopni (Białystok, tyle było ;p) to w ogóle nie odpalał. Trochę go pomęczyłem ale nic z tego. Jak już temperatura spadła do tam -10, odpaliłem go i jak przełączyłem na gaz, zaczął buczeć, brzęczeć przełącznik benz/gaz. Dziwna sprawą jest tez to, ze przestaje buczeć jak są skręcone koła, tylko wtedy w zbiorniku z tyłu słychać jakieś takie pykanie i auto zaczyna przerywać jak by gazu nie dostawało, ale to tylko jak sa skrecone koła o jakis tam dosc duzy kat, az do momentu wyprostowania kół i wtedy znowu brzęczy. Brzęczenie ustaje również po przełączeniu na benzynę. Może to czysty przypadek z tymi kołami, ale nie mam zielonego pojęcia, dlatego proszę o pomoc. Instalacja to jakaś Tartarini. Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
rider525
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

13 Lut 2010, 00:45

na 90% masz lużną masę komputera gazowego przy akumulatorze. Sprawdź kabelki.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

14 Lut 2010, 19:40

Migaz, wielkie dzięki za podpowiedz i rozwiazanie problemu, pozdrawiam :)
rider525
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nooteboom Trailers - innowacje w DNA
    Uczestniczyliśmy w dniach otwartych zorganizowanych przez Nooteboom Trailers – holenderskiego producenta naczep specjalistycznych wykorzystywanych w transporcie nienormatywnym. W 2016 r. rodzinna od pokoleń firma Nooteboom ...