Sport i luksus

22 Sie 2011, 19:55

Witam,

może zacznę od przedziału cenowego jaki mnie interesuje - ok 25000 zł lecz też nie niżej jak 18000.

Szukam samochodu w miarę sportowego jak i luksusowego z silnikiem beznzynowym do 2.5 (turbo nie gryzie :)) a przy tym w miarę mało awaryjny i z tanim dostępem do części.

Nie interesuje mnie: Acura, Aixam, Aro, Bucik, Cadilac, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Dodge, Fiat, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Łada, Mercury, Peugeot, Pontiac, Renault, Smart, Tata.

Liczba drzwi - bez znaczenia. NIE CHCE HATCHBACK-a - ewentualnie Coupe.
Nie szukam również samochodu ubogiego w środku.

Czekam na propozycje :D
sonar
Nowicjusz

Auto: Fiat

23 Sie 2011, 19:19

Mercedes CLK, Mazda MX5 aka Miata, Audi TT, Lexus IS200, BMW E46, Subaru Impreza 2.0 160KM Kazde z tych autek, jak dorwiesz bez zaliczonego wiekszego dzwona, to nie powinno sprawiac problemow, no ale czesci tanie jak do Fiata czy jakiegos Forda/Opla to nie beda. Diesla nie chcesz wiec zadnych niespodzianek typu wtryskiwacze CR czy dwumas nie bedzie, wymieniac tylko olej i jezdzic. W przypadku Subaru WYSTRZEGAC SIE ANGLIKOW PO PRZEKLADCE W STODOLE, tylko jak juz na orginlanczych czesciach i itp, ale takich nie ma(przekladka = problemy). :D
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

23 Sie 2011, 22:25

TT ma troche ogarniczona widocznosc, a MX5 - takie stare padło :D

A subaru mowisz z ktorego roku? I Lexus z jakim silnikiem?
sonar
Nowicjusz

23 Sie 2011, 22:38

Lexus 2.0 V6(IS200 to wlasnie taki silnik, 150 czy 160KM), a Subaru chodzi mi o GD, od 2001 do 2006 czy 2007. Najbardziej udany model wg mnie i nie tylko.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ta jest fajna, tylko ze silnik 125KM, troche malo, w ogole o Subaru z motorem ktory podalem to ciezko bedzie. :(

Lancer tez jest, czy Galant, troche sportowawa sylwetke ma.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jezeli to prawda co on pisze, to to jest ciekawe ogloszenie nawet.
Czimi
Stały forumowicz

23 Sie 2011, 23:13

A powiedz jak z gazem (LPG) przy tych autach, bo zapomniałem tego uwzględnić. Tyle że chcę kupić beznyniaka i sam zamontować instalację.

CLK też mi się podoba, tyle że w wersji Avantgarde jedynie ;) Wnętrze w normalu mnie z deka przeraża.

Aha, i jak z dostępem i cenami do części w Imprezie, CLK, BMW i Lex?
Z tego co wiem (moja opinia) to CLK będzie drogi, BMW - średni, Lex - Toyota - średnio no i Impreza pewnie drogo? :D

Podoba mi się też Astra III OPC, taka zabawka, ale nie wiem jak z awaryjnością i instalacją LPG. Niżej link:

[link do oferty na Allegro wygasł]
sonar
Nowicjusz

24 Sie 2011, 07:30

Subaru czy IS200 ogarna gaz, ale dobra instalacja i gazownik potrafiacy to zakladac musi byc. 2.0 V6 z IS200 duzo lepiej znosi gaz od zwyklych VVTI montowanych w Toyotach, 2.0 160KM w Subaru to tez silnik bardzo dobry i nadajacy sie do gazu jak najbardziej, tylko kwestia gazownika i instalacji zeby potem byc z LPG zadowolonym.

CLK i BMW to 0 problemu z czesciami(ceny podobne), ceny typowych mat eksploatacyjnych drogie nie sa w cale, sa niektore rzeczy drogie, ale w benzynie za duzo tam ci sie psuc nie bedzie. Z Lexem to nie wiem jak z dostepnoscia, zapytaj w salonie Toyoty czy w jakiejs hurtowni duzej. W przypadku Subaru, czesci na pewno beda najdrozsze i do tego czasami po 2-3 tyg trzeba czekac bo Subaru Polska nie ma wszystkiego dostepnego do starszych modeli. :P
Czimi
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Hilux w nowej wersji Black Bison
    Japońska firma WALD International po raz kolejny opracowała pakiet tuningowy do samochodu Toyoty. Tym razem fachowcy od tuningu wzięli na warsztat pick-upa marki i stworzyli model Hilux Sports Line Black Bison Edition. Rasowa ...

24 Sie 2011, 22:47

Droższe, ale kto będzie kupywał części od dilera Subaru skoro oni mają ceny kosmos a można dorwać nowe oryginały do 70% taniej :)

A co do gazownika, masz może jakieś porady czym cechuje się dobry gazownik? W tym Subaru z napędem na 4 kółka oczywiście?
sonar
Nowicjusz

25 Sie 2011, 03:14

sonar napisał(a):A co do gazownika, masz może jakieś porady czym cechuje się dobry gazownik?

slyszalem ze dobry gazownik nabija zapalniczke w 0.4s ale to moze byc nieprawda. poszukaj w google w warsztatach zajmujacymi sie tymi rzeczami, pozniej poszukaj opinii, najlepiej kogos znajomego czy cos gdzie warto itp
objechani na 1/4 by ja+felka
Scorpio2.9i24V 207KM
A3 1.8 125KM
Vectra a/b1.8 90/125KM
Felka1.3+90KM
diabl0001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mrozy i okolice
Auto: Celica VI 1.8

25 Sie 2011, 11:21

Zajrzyj na gazeo.pl i tam jest forum, zapytaj kogo polecają w okolicy.
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

25 Sie 2011, 16:33

Jak chcesz gazowac Subaru, to idz na forum Subaru, tam masz temat odpowiedni i osobe z Wa-wy ktora sie tym zajmuje wraz z numerem tel. A jak tanio ma byc, to kazdy gazownik, ktory sie podje mnie gazowania silnika H4. :D

Jak ma to dzialac prawidowo, to trzeba dobrac odpowiednia instalacje(reduktor i wtryskwiacze gazu glownie) i prawidlowo to zamontowac/wyregulowac. BRC Sequent za 2600zl, to tak nie bardzo sie nadaje. :D
Czimi
Stały forumowicz

29 Wrz 2011, 21:37

mam do sprzedania kompletny kompresor do lexusa is200 szwajcarskiej firmy Bomani (kompresor,intercoler,obudowa filtra powietrz,wszystkie przewody dolotowe)+ sprężyny sportowe eibah cena za komplet 5000 zł tel 608-753-868 łukasz
wojsz
Obserwowany

Auto: lexus isf