19 Maj 2011, 15:26
ja myślałem nad audi a4 ale za 7-8 tys tyle miałem to bym kupił takiego z turbina do wymiany:)
Kupiłem civica VI w sedanie 4d (japońca) super auto myślałem ze bedzie palił mniej na miescie wychodzi mi 9l/100 bo jezdze na niedogrzanym silniku krotkie odcinki. Na trasie mysle ok. 6-7 ale nie mialem okazji wyjezdzic zalego baku. Silnik 1.4 ubezpieczenie tanie, auto zrywne 90km (na 2 można ciagnac do prawie 100km/h można ładnie spod swiateł startować) Polecałbym jednak silnik 1.5 ekonomiczniejszy - a wiecej koni o Vti nie mamy co gadać. Brak mi w Civicu ABS i Klimy (wybrałem alusy, nowsze radio sony i skóre) pozatym 4 szyby w elektryce, domykanie szyb, el lusterka podgrzewane, reg. świateł, centralny z pilota itd Jeżdze poł roku (5tys km) nic nie wymieniałem poki co oprocz kopułki na starcie. Moga rdzewiec nadkola, tanie egzemplarze dobrze wyposażone mogą popijać olej.
Możesz też pomyśleć nad zadbaną V albo Accordem jak najbardziej (ja nie chciałem accorda z/w na wyższe ubezpieczenie głównie) Anglik 5d może być ale to praktycznie rover
Honda świetna marka byłem na kanale mechanik mówił mi że zawieszenie seryjne(od 12 lat) ale nie ma luzów i nie musze wymieniać póki co - co prawda jezdziło to niemczech pewien czas. SIlnik 200 k km na dotarciu:)