Sportowe autko do 20 tys.

11 Kwi 2007, 01:25

witam,

mam zamiar kupic auto o sportowym wygladzie. Jestem juz raczej zdecydowany na peugeota 406 coupe z dwulitrowym silnikiem. Co sadzicie o tym autku?? Czy to prawda ze maja wadliwa elektryke i slabe zawieszenie?
Jesli macie jakiej inne propozycje to chetnie rozwaze.

pozdrawiam
macomac
Nowicjusz

11 Kwi 2007, 13:52

nie wiem co do tego peugota, ale moj znajomy planuje to kupic.
A powiedz jaki rocznik bys chcial?? jaki silnik itd.

Powiem tak auto o sprtowym charakterze to napewno Opel Calibra chodz nie jest to super auto, ale miejac 20tys znajdziesz juz dobry model

[link do oferty na Allegro wygasł]

Moze BMW?? za 20 dychy wyrwiesz juz m-pakiecik fakt to auto nie wyglada sportowo ale naprawde na skrzyzowaniu z 2,5l silnikiem cos pokazesz

Moze Mercedes?? 124?? Moim zdaniem bardzo pryjemne autko i bardzo wygodne ;)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Fajna jest tez Toyotka MR-2, tylko trudna ja zlapac a w 2l silniku umieszconym centralnie w tylna napedowym aucie pokazuje wiele, wada 2 osobowe auto ;/

Podaj wiecej kryteri auta jakiego szukasz bo tak to moge wymieniac wiecznosc 20 tys to juz duzo i naprawde jest w czym wybierac :roll:
- Ile pali twoje BMW

- 4 kapcie tygodniowo
BMW_lover
Nowicjusz
Awatar użytkownika

12 Kwi 2007, 02:48

chce kupic 98-99 silnik 2,0 manual, co do calibry to juz mialem takie autko, fajnie sie jezdzilo ale chce cos nowszego, ladniejszego, ta do ktorej podales mi link jest zbyt brzebajerzona nie podobaja mi sie takie auta. Dla mnie przy sportowym aucie wystarczy dobry wydech, ladne alu, ew. obnirzenie i ew. z tylu lekko przyciomnieone szyby. co do beemki to raczej zadnej nie chce, tak samo z mesiem - znajomy mial takiego 124 non stop cos sie z nim dzialo a naprawy tanie nie byly do tego palil jak ch...a (nawet na gazie km za drogo wychodzily).
Co do moich kryteriow to auto musi byc czteroosobowy no i te cztery osoby musza w miare wygodnie siedziec. W peugeocie wiem ze jest dosc duzo miejsca z tylu bo juz pare egzemplarzy przebadalem :))
macomac
Nowicjusz

13 Kwi 2007, 18:09

a może Mitsubishi ECLIPSE [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
MarioNH
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków NH

13 Kwi 2007, 19:44

a Honda Prelude :)
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

13 Kwi 2007, 21:12

tak jak juz pisalem w aucie musi byc dosc duzo miejsca z tylu. honde prelude ma moj kumpel i wiem ze z tylu jest miejsca tyle co nic. Eclipse ogladalem w jakims komisie i z miejscem bylo jeszcze gorzej, wiec te auta odpadaja.
macomac
Nowicjusz

14 Kwi 2007, 13:17

Znajomy manager d.s. części zapasowych w salonie Citroen w Ipswich stwierdził że ów Peugeot jest bardzo fajnym samochodem, pod warunkiem że to nie jest wersja z silnikiem 2.0.... Za to z jednostką 3.0 jest już wart zachodu... Ale w Polsce nie polecam kupować samochodu sportowego, tylko terenowy, lepiej się sprawdzi....
DFireCrow

14 Kwi 2007, 14:53

wyjasnisz mi dlaczego nie warto kupowac wersji z 2 litrowym silnikiem, bo takie zdanie bez argumentow mnie nie przekonuje. Co do zawieszenia to te autka maja podobna bardzo komfortowe zawieszenie (rozmawialem z mechanikiem) wiec nie bedzie az tak zle.
macomac
Nowicjusz

14 Kwi 2007, 15:09

Za słabo się zbiera... I z tego co się dowiedziałem często wyskakiwały jakieś usterki w 2.0... A co do ogólnego zarysu samochodu, to muszę przyznać, że bardzo fajna furka. Sam polowałem na taką, ale niestety, tu w okolicy nikt się nie chciał takiej pozbyć bo co kto miał to 3.0, poza jednym gościem, który ma 2.0 i ciągle mu coś siada w silniczku... :lol: no i teraz próbuje pchnąć na aukcje :lol: [/code]
DFireCrow

14 Kwi 2007, 15:38

co do przyspieszenia to mi takie wystarczy, mialem juz okazje jechac takiem peugeotem i nie jest najgorzej. Wiadomo ze trojka bedzie zdecydowanie lepsza ale bedzie tez drozsza w przerobieniu na gaz (sekwencyjny) a nie ukrywam ze o gazie mysle. Moze gosciu mial wadliwy egzemplarz bo z tego co czytalem o tym silniku to raczej sobie go chwala.
macomac
Nowicjusz

17 Kwi 2007, 08:49

ja polecam CElice VI gen...za ta kaske dostaniesz zdrowy w dobrym roczniku model, a hula to bardzo przyjemnie, a jak nie to pegueota, ale albo dizelka albo ta 3 litrowa Vłke
Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzanie wolnego czasu między zakrętami.
koosik
Nowicjusz