Witam wszystkich serdecznie!
Trafiłam tu przez przypadek ale forum bardzo mi się podoba. W związku z tym, chciałabym poprosić Was o Wasze opinie.
Chcę kupić swój pierwszy samochód, dopiero zrobiłam prawko.
Mogę na ten cel przeznaczyć 14-18 tys max.
Auto musi być małe, ładne, hatchback, nie białe(!) i najchętniej 3 drzwiowe. Wspomaganie, elektryczne szyby, może radio (ale to mogę sobie dokupić później), inne bajery niekonieczne, chociaż mile widziane. Rocznik minimalnie 2000, przebieg max ok 100-120 000. Służyć będzie do jazdy po mieście, ewentualnie jakieś wyjazdy weekendowe, czy wakacje ale tylko w dwie osoby.
Ale przede wszystkim moje auto ma być w miarę tanie (na studencką kieszeń:)) w eksploatacji: ma mało palić, być jak najbardziej bezawaryjne, a części mają być łatwo dostępne i niedrogie.
Myślałam o Nissanie Micra, Renault Clio, VW Lupo, Seacie Arosa lub Ibiza, Citroenie Saxo, ale najbardziej o Fordzie KA i Fiacie Panda. Wszelkie Golfy, Polo i Civic odpadają w przedbiegach.
Proszę o opinie o wymienionych samochodach, ewentualnie może ktoś coś dorzuci interesującego
Z góry serdecznie dziękuję tym, którym chciało się to wszystko przeczytać, a jeszcze bardziej tym, którzy mi chociaż troszeczkę pomogą, bo na samochodach nie znam się kompletnie pod względem technicznym.
pozdrawiam, Asia.