Sportowe auto do 100 - 110 tys

25 Sty 2016, 17:13

Witam

Zastanawiam się nad kupnem sportowego auta - zabawki, najlepiej amerykańskiego i z nowszych modeli po 2010 roku. Ma być ładne i szybkie, w miarę duże ( nie jakaś mała impreza), wytrzymałe, bezawaryjne, ale za to nie musi być aż tak oszczędne jeśli chodzi o spalanie ;)
Mam 3 faworytów, ale z miłą chęcią podyskutuję ze znawcami co by mi polecili w tym temacie. Proszę o komentarze i dlaczego taki a nie inny. Dziękuję.
Moi faworyci:
Dodge Challenger
Dodge Charger
Chevrolet Camaro
Spider448
Nowicjusz

Auto: GOLF GTI
Silnik: 1,8 T
Paliwo: Benzyna + LPG

25 Sty 2016, 18:25

Podałeś typowych mistrzów autostrady, wiesz że takie auta to średnie zabawki? :wink:
Poza tym nie spodziewałbym się zbyt dużego odzewu na twoje pytanie, to forum specjalizuje się raczej w dużo tańszych wozach.
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

25 Sty 2016, 18:28

blackmeritum napisał(a):Poza tym nie spodziewałbym się zbyt dużego odzewu na twoje pytanie, to forum specjalizuje się raczej w dużo tańszych wozach.

Może nie do końca na tańszych, ale ja o tego typu auta pytałbym na forum tych marek, bo ja np. osobiście dość mało wiem o tych autach i podejrzewam że nie jestem jedyny.
No ale więcej frajdy by ci dało jakieś m3 lub coś bardziej w tym stylu
Sprzedam :
Volvo v70 03r. d5 PL blachy
Seat Leon 1.6 03r. z niemiec
kyrtapSzn
Początkujący

Prawo jazdy: 30 07 2012
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Golf IV
Silnik: 1.9 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

25 Sty 2016, 18:41

blackmeritum napisał(a):Podałeś typowych mistrzów autostrady, wiesz że takie auta to średnie zabawki? :wink:

Pojęcie zabawa dla każdego znaczy co innego, każdy lubi co innego i każdemu co innemu będzie dawać frajdę, ze dla Ciebie to są średnie zabawki, to nie znaczy, ze dla innych będzie tak samo :)
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

25 Sty 2016, 18:45

Jak chcesz, żeby auto sprawiło Ci radość to kup Mazdę MX-5 albo Toyotę GT86. Amerykańskie krążowniki to bardziej męka niż radość.
MonsterRB
Nowicjusz

Auto: Audi

25 Sty 2016, 18:47

Z zabawek to może:
Lancer Evo
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Potrafi poprawić humor :roll:
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ośmiokołowiec, bo cztery koła to za mało!
    Czy to nie przesada? Aktualne samochody koncepcyjne zasilane energią elektryczną mają po cztery koła. Eliica bo tak nazywa się ten pojazd ośmiokołowy różni się od nich diametralnie – jest duża ma 5100 mm długości, ...

25 Sty 2016, 19:02

A ja mając 100k na zabawkę nie zawracałbym sobie głowy opiniami typów z jakiegoś forum tylko kupił to, co najbardziej mi się podoba :mrgreen:
Ja bym brał Challengera z kompresorkiem był takowy kiedyś w ZK :naughty:
Godne uwagi Camaro to tylko ZL1 a na takie masz za mały budżet
Ode mnie Honda S2000 za ~1/2 budżetu :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

25 Sty 2016, 19:21

pkc napisał(a):
blackmeritum napisał(a):Podałeś typowych mistrzów autostrady, wiesz że takie auta to średnie zabawki? :wink:

Pojęcie zabawa dla każdego znaczy co innego, każdy lubi co innego i każdemu co innemu będzie dawać frajdę, ze dla Ciebie to są średnie zabawki, to nie znaczy, ze dla innych będzie tak samo :)

Okej, to teraz pytam, i to serio :wink: :co jest fajnego w takich ciężkich krążownikach? Na zakrętach słabo, aftermarketowy rynek też mały(w porównaniu do innych aut) i tak właściwie nie ma co z nim robić, na polskich autostradach też nie poszaleje i co mu z życia zostaje, okazjonalne wizyty na autobahnie? :D

Tak właściwie to budżet ni w kratkę, albo 30 więcej albo 30 mniej :D Szczególnie jeśli szukasz dużego samochodu to wszelkie ski, mxy, brztki m3ki i inne fajne rzeczy odpadają. Jedyne co mi przychodzi do głowy to duże E/H czyli m5/m6, w obu przypadkach z trochę mniejszego rocznika niż 2010.
Dopamine
Aktywny

25 Sty 2016, 19:50

Masz głupie podejście do rocznika i to szukając mocnego auta :lol:
Nawet bym się nie zastanawiał tylko brał jakiegoś american muscle jak dał mike, bo zabawa zaczyna się już przy usłyszeniu silnika :D W PL i tak nie ma gdzie się rozpędzić, a stylistyka jest dodatkowym atutem :mrgreen:

Z innych to może muscle-samuraja Lexusa ISF choć jest wielkości Imprezy - przynajmniej V8 i 5l (link przykładowy):
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

28 Sty 2016, 15:22

Honda S2000 to świetny wybór!
MonsterRB
Nowicjusz

28 Sty 2016, 17:51

MonsterRB napisał(a):Honda S2000 to świetny wybór!

Miało być duże i najlepiej amerykańskie, Ska to trochę przeciwność :/
Dopamine
Aktywny

28 Sty 2016, 17:54

blackmeritum napisał(a):Miało być duże i najlepiej amerykańskie, Ska to trochę przeciwność

To prawda, ale ładne, bezawaryjne i dające frajdę nie łączy się również z amerykańskie :).
MonsterRB
Nowicjusz

03 Lut 2016, 16:29

Witam

Dawno mnie nie było, ale wracam do mojego tematu ;)

blackmeritum napisał(a):Podałeś typowych mistrzów autostrady, wiesz że takie auta to średnie zabawki?
Poza tym nie spodziewałbym się zbyt dużego odzewu na twoje pytanie, to forum specjalizuje się raczej w dużo tańszych wozach.

Dlaczego średnie zabawki?

MonsterRB napisał(a):Jak chcesz, żeby auto sprawiło Ci radość to kup Mazdę MX-5 albo Toyotę GT86. Amerykańskie krążowniki to bardziej męka niż radość.

Podoba mi się w nich, że jest tam V8, sa duże i zwracają na siebie uwagę. Choc przyznam, że czasami problem jest z ich wykonaniem (tanie części) jak w przypadku Mustangów.
Mazda trochę za małą, Toyota nieco lepiej. Pytanie czy to trwała konstrukcja?

Kieł napisał(a):Z zabawek to może:
Lancer Evo
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... y58Wl.html
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... ydXDX.html

Trochę droższa zabawka, ale to nie jest problem, cos sie uzbiera. Ale Czy trwałe auto?

Kieł napisał(a):Z zabawek to może:
Lancer Evo
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... y58Wl.html
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... ydXDX.html

Nie jest za piekny, ale zakładam, że szybki ;)

mike1735 napisał(a):A ja mając 100k na zabawkę nie zawracałbym sobie głowy opiniami typów z jakiegoś forum tylko kupił to, co najbardziej mi się podoba
Ja bym brał Challengera z kompresorkiem był takowy kiedyś w ZK
Godne uwagi Camaro to tylko ZL1 a na takie masz za mały budżet
Ode mnie Honda S2000 za ~1/2 budżetu

Challenger ma urok.
Honda fajna, ale straasznie mala ;(

blackmeritum napisał(a):Tak właściwie to budżet ni w kratkę, albo 30 więcej albo 30 mniej Szczególnie jeśli szukasz dużego samochodu to wszelkie ski, mxy, brztki m3ki i inne fajne rzeczy odpadają. Jedyne co mi przychodzi do głowy to duże E/H czyli m5/m6, w obu przypadkach z trochę mniejszego rocznika niż 2010.

Dolozyc 30 k to nie problem. Jesli bedzie cos idealnego ;)

dzida napisał(a):Masz głupie podejście do rocznika i to szukając mocnego auta
Nawet bym się nie zastanawiał tylko brał jakiegoś american muscle jak dał mike, bo zabawa zaczyna się już przy usłyszeniu silnika W PL i tak nie ma gdzie się rozpędzić, a stylistyka jest dodatkowym atutem

Z innych to może muscle-samuraja Lexusa ISF choć jest wielkości Imprezy - przynajmniej V8 i 5l (link przykładowy):
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... 261329cd51

Lexus jest na prawde ladny, ale ladne sa wlasnie te nowsze roczniki, tutaj ceny sa juz wyzsze. ALe lexus to taka burzujska limuzyna dla bogatych, ale niezawodna i stylowa. Ogolnie podoba mi sie ;)

No i szukamy dalej ;)
Spider448
Nowicjusz

03 Lut 2016, 18:15

Spider448 napisał(a):Lexus jest na prawde ladny, ale ladne sa wlasnie te nowsze roczniki, tutaj ceny sa juz wyzsze.

jeszcze raz - co CI da rocznik? Lampy przednie sobie możesz zmienić i tyle różnic...
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

04 Lut 2016, 13:58

dzida napisał(a):Spider448 napisał(a):
Lexus jest na prawde ladny, ale ladne sa wlasnie te nowsze roczniki, tutaj ceny sa juz wyzsze.

jeszcze raz - co CI da rocznik? Lampy przednie sobie możesz zmienić i tyle różnic...

No nie powiedziałbym. Te nowsze znacznie lepiej się prezentują.
Spider448
Nowicjusz