28 Lut 2015, 00:37
Witam.
Wiem, że temat był wałkowany niejednokrotnie na forum, jednak co "przypadek" to inne oczekiwania, priorytety. Prosiłbym o pomoc w znalezieniu auta na trasy +/- 20 000 mocnym silnikiem. Mieszkam od rodziny 500 km, a zjeżdżam do domu co miesiąc, więc silnik musi być dość wytrzymały(średnia prędkość na trasie ok. 160km/h). Zależy mi na przyśpieszeniu(max.7,5 sec/ 100km/h), ale najbardziej na prowadzeniu, wchodzeniu w zakręty, braku podsterowności (!) etc. Nie mam jakiś wymogów co do pojemności auta, rodzaju paliwa, marki, czy też rodzaju napędu. Chciałbym też by eksploatacja auta była w granicach rozsądku, więc auta typu Audi S8 D2 - odpada.
Od dłuższego czasu zakochany jestem w Mazda RX-8, ale z tego co czytałem nie nadałaby się na takie trasy. Z tego co się orientowałem do moich wymogów by pasowała np. BMW E46 3.0i/d(choć disel sądzę, że trochę za słaby, a nie wiem jak podniesienie mocy wpłynie na wytrzymałość silnika), albo Audi S3 8L (jednak słyszałem, że cierpi na podsterowność, oraz nie wiem jak z wytrzymałością silnika w trasach). Może poczekać trochę i celować w S4 B5?
Co Wy o tym sądzicie, oraz jakie macie propozycje.
Pozdrawiam, Ajzyn.