Sportowe auto do 60k - co kupić?

14 Lis 2020, 01:30

Temat szeroki jak wisła: jakie auto sportowe do 60k (+/-) ?

1) ma wbijać w fotel, wygrywać wszystkie wyścigi pod światłami i być piękne, to ma być spełnienie marzeń xD
2) przeznaczenie: 50%trasa/50% miasto
3) wstępnie patrzyłam na: Mustanga z 2014/2015, Renault Megane RS, Guliette (który silnik ewentualnie?), lexus IS - co jeszcze brać pod uwagę?

Dzięki z góry za wsparcie ; )

Justyna
bunia666
Obserwowany

14 Lis 2020, 14:58

Lexus IS jako auto sportowe? hmm chyba raczej nie ten adres, tak samo jest sportowe jak C-klasa np.

Ja bym tu widział golfa VI R albo np. mk7 GTI
Audi S3

W sumie z tej samej bajki ale tutaj bardziej chyba TDI np. Scirocco 2,0/170 i zrobić chip na 220...

Nie wiem co dla Ciebie znaczy piękne auto, bo poza może Multiplą to raczej gusta są różne.

P.S. Mustang 5,0 2014-2015 to raczej tak z 2x tyle by trzeba dorzucić.
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

14 Lis 2020, 17:17

demirbiras napisał(a):Lexus IS jako auto sportowe? hmm chyba raczej nie ten adres
no taki Lexus wciąga Twoje Golfy dolotem i wypluwa wydechem (każda końcówka dla każdego cylindra w TSI) :ok: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ale to i tak poza budżetem (i tak wkleiłem najtańszy z Otomoto).

Jesteś zainteresowana szeroką gamą modeli, aż trudno coś doradzić. Natomiast z tym Mustangiem to ja bym uważał, bo w większości on tylko wygląda na szybki, a może dostać łomot od wielkiego SUV w dieslu :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

14 Lis 2020, 18:00

mike napisał(a):no taki Lexus wciąga Twoje Golfy dolotem i wypluwa wydechem (każda końcówka dla każdego cylindra w TSI)
ah ta nienawiść do vw :naughty: chcesz konkurować autem 150 koni i niuta mocniejszym? a może chodziło o 350tkę? ciekawe kto wtedy kogo wciągnie :wink:
mike napisał(a):z tym Mustangiem to ja bym uważał, bo w większości on tylko wygląda na szybki,
moim zdaniem nie tylko wygląda, jedzie też i to dość dobrze ale tego najpierw trzeba doświadczyć a nie siać propagandę :ok:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Lis 2020, 20:40

musisz bardziej sprecyzowac swoje wymagania

jak ma na swiatlach wszystkich zostawiac z tylu to raczej tylko AWD

F30 335i XDrive
Audi S3 8P
Audi A3 2.0TFSI lub dorzucic grosza do S3 8V

O mustangu i Alfie nie moge nic powiedziec, Megane RS to skuteczne auto na torze ale na swiatlach to mocniej porobiony diesel szybciej sie odpycha :)
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI

15 Lis 2020, 23:44

mike napisał(a):no taki Lexus wciąga Twoje Golfy dolotem i wypluwa wydechem (każda końcówka dla każdego cylindra w TSI) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ale to i tak poza budżetem (i tak wkleiłem najtańszy z Otomoto).

Rozumiem że te 20k ktoś upuści? Bo dla autorki to co najwyżej is 250, który wciąga dolotem i wypluwa wydechem chyba 1,0 tsi co najwyżej.
Jak już tak wyśmiewasz Golfa R to zobacz sobie w Superbie jak te silniczki jeżdzą po małym zastrzyku mocy :yes:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

a tak apropo wyczuwam hipokryzję bo dawałeś mi warna jak polecałem auto 5k droższe a teraz szczycisz się Lexusem ISF 20k droższym od budżetu założonego w temacie i to najtańszym na rynku.
demirbiras
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

25 lat SKODY Favorit
    SKODA Favorit, jeden z najważniejszych samochodów w historii marki, w tym roku obchodzi swoje ćwierćwiecze. Model ten zadebiutował podczas 29. Międzynarodowych Targów Przemysłowych w Brnie w 1987 roku. Pierwszy ...

16 Lis 2020, 11:43

demirbiras napisał(a):a tak apropo wyczuwam hipokryzję bo dawałeś mi warna jak polecałem auto 5k droższe a teraz szczycisz się Lexusem ISF 20k droższym od budżetu założonego w temacie i to najtańszym na rynku
to nie była oferta jako taka, jedynie obalenie Twojej teorii, że IS nie jest sportowym samochodem
Kao napisał(a):chcesz konkurować autem 150 koni i niuta mocniejszym?
szczerze mówiąc jestem trochę zawiedziony, bo nikt nie wyskoczył ze sławnym "nooo ale jak taż chipa w Rce to będziesz szybszy, a jak wleci stage 2 tooo już w ogóle cud, miód i orzeszki" :mrgreen:
Kao napisał(a):moim zdaniem nie tylko wygląda, jedzie też i to dość dobrze ale tego najpierw trzeba doświadczyć a nie siać propagandę
może i jeździ, ale najpierw trzeba kupić odpowiednią wersję, albo nie odgrażać się objechaniem wszystkich na światłach :ok: najczęściej spotykane 4.0 czy 3.7 (mówię o V gen Mustanga, bo ta realnie jest do kupienia w tej kasie), mają osiągi na poziomie flotowej Skody, więc słabiutko :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

16 Lis 2020, 15:40

Jeszcze raz zapytam bo chyba nie zrozumiałeś, skoro mi dajesz warny bo polecam auto 5k droższe to po co komu oferta auta za 20k więcej?
I o jakich argumentach mówisz? że BMW 740i jest sportowym autem bo ma duży silnik? aha.. :yes:

i tak Golf R jest jednym z lepszych wyborów w tym temacie a przy stage 2 ma 400 koni, a za 60k to można salon PL znaleźć z małym przebiegiem i zadbany.
Ale wiem że Ciebie to śmieszy bo z perpektywy właściciela 100-konnego forda to jedynie można patrzeć na ekspresówce czy długimi ktoś właśnie taką Rką nie świeci, żeby zdążyć zjechać.

Ale tak wiem na tym forum zajechane 1,8T jest tylko super, świeże silniki z 94 roku, zgnojone przez tanie lpg i nie serwisowane od dekady.
demirbiras
Zaawansowany

16 Lis 2020, 20:10

demirbiras napisał(a): po co komu oferta auta za 20k więcej?
I o jakich argumentach mówisz? że BMW 740i jest sportowym autem bo ma duży silnik? aha..

Dobre porównanie :ok: :ok: :ok:
I Kopernik był-a kobietą :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe