Sportowe auto do 8000zł

08 Wrz 2008, 14:26

Zastanawiam sie bardziej nad mazdą, ponieważ są to bezawaryjne silniki, czy ktoś wie jak z częściami do mx 3?
Ostatnio edytowany przez Piotr18, 08 Wrz 2008, 14:31, edytowano w sumie 1 raz
Piotr18
Nowicjusz

08 Wrz 2008, 14:30

Calibra nie jest aż taka zła ... :D tak w ogóle to tego mx3 co ktoś dał to trochę jest tam przesadzone z tym tuningiem , obeszło by się bez tego wielkiego spojlera i tych zderzaków
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Wrz 2008, 19:16

jak kto lubi..... ja tylko w niej spojre moze bym zmienil reszta jest miodzio :)

wiadomo Calibra to jedyne fajne Coupe do 5-6 tysiecy złotych.
tylko oczywiscie bez rdzy/rys/z malym przebiegiem/zadbana

czyli taka jak moja perelka :) (170tys przeiegu) IGŁA
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ciechanów

08 Wrz 2008, 21:24

Człowieku, udowodniłeś na tym forum, że jesteś stronniczy i tępy, ale daj już spokój!
Calibra NIE jest autem sportowym!
Jeżeli ktoś szuka przyjemności z jazdy autem sportowym za kilka tyś. to ma do wyboru tylko malutkie, leciutkie auta jak mx-3, mx-5 czy CRX. Zostaje też gama aut usportowionych, ale to już nie ta sama przyjemność..
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

08 Wrz 2008, 21:31

"Opel Calibra - samochód typu coupé zaprojektowany przez Erharda Schnella jako usportowiona wersja Opla Vectry,"

silniki powyżej 2.0 to już silnik bardziej usportowany, więc napewno calibra ma cos ze sportowym autkiem.

Zdecydowalem się na Forda probe lub Mazdę mx-3, bardziej ciągnie mnie do forda, ponieważ ma lepszy moim zdaniem wygląd? Do którego samochodu części są tańsze?
Piotr18
Nowicjusz

08 Wrz 2008, 22:49

Piotr18 napisał(a):"Opel Calibra - samochód typu coupé zaprojektowany przez Erharda Schnella jako usportowiona wersja Opla Vectry,"

silniki powyżej 2.0 to już silnik bardziej usportowany, więc napewno calibra ma cos ze sportowym autkiem.

Zdecydowalem się na Forda probe lub Mazdę mx-3, bardziej ciągnie mnie do forda, ponieważ ma lepszy moim zdaniem wygląd? Do którego samochodu części są tańsze?

jeden co mysli...a reszsta anty cali...zalosne .... nie jedno auto sie chowa przy Cali ...a wy pier**** o jakichs koreancach

ja bym bez wachania wzial mx-3 ...fordy jakos mnei nei przekonuja
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ciechanów

09 Wrz 2008, 14:42

Tyle że ten ford to produkowała mazda
Piotr18
Nowicjusz

09 Wrz 2008, 15:05

mx-3 bedzie lepszy. Typowe male sportowe auto ...
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Wrz 2008, 20:18

Temat to auto sportowe, czy duże coupe?

Proube to typowe, miękkie amerykańskie coupe. Wersja z automatem (których jest najwięcej) będzie równie dynamiczna, co golf sdi...

wdz_: Które z tych aut jest koreańskie? xD
Bez Ciebie to forum byłoby nudne i profesjonalne, tak jest sie na kogo wku*wiać ;)
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

11 Wrz 2008, 09:58

Z tego co widzę trwa otwarta batalia zwolenników i antyzwolenników Calibry :):):) A odpowiadając na Twój temat, to jestem przekonany że wiesz że za te pieniądze autko będzie już troche skatowane. Te auta nie ma co się okłąmywać były produkowane jako sportowe (mówię o 323f, civic vtec czy innych podobnych) ale ten rocznik niezupełnie musi spełnić Twoje wymagania. Powiem tak. Ja się oczytałem bo miałem ten sam problem. Polecam Hondę civic, Mazdę 323/323f oraz mitsubishi Galant. Galanta e względu na wygląd bo ten samochód nie ma tak dynamicznego silnika jak zastosowane w tych znacznie lżejszych konstrukcjach. Jeżeli chcesz możesz poszukać HONDY CRX DEL SOL bo za te pieniądze można już takową znaleźć a osiągi i lans niesamowite. Laski wymiękają jak się sam hard top chowa do bagażnika :) uwierz mi :)
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Wrz 2008, 19:48

nie znajde za tą kwote DEL SOL nawet w Niemczech, patrzałem
Piotr18
Nowicjusz

11 Wrz 2008, 21:01

Pierwsza lepsza oferta z allegro

[link do oferty na Allegro wygasł]

tu troszke droższy

coś słabo szukasz.
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Wrz 2008, 21:18

+ około 1200 rejestracja i około 500 zł oc, bo OC chyba obowiązkowe
Piotr18
Nowicjusz

12 Wrz 2008, 07:47

Piotr18 napisał(a):+ około 1200 rejestracja i około 500 zł oc, bo OC chyba obowiązkowe

no właśnie. i z 8000zł robi się 9-10.000zł.

nie kupuj samochodu za całą kasę. pamiętaj, że musisz go ubezpieczyć. OC jest obowiązkowe (składkę obliczysz na kalkulatorach internetowych dostępnych w necie) i zrobić tzw pakiet startowy - oleje, filtry obowiązkowo, hamulce jak trzeba, rozrząd jeśli nie ma dokumentacji, że zrobiony też obowiązkowo. a to są niestety koszta, których nikt pod uwagę nie bierze.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

12 Wrz 2008, 08:13

Chwileczkę. Czy samochód zarejestrowany też trzebba rejestrować w Polsce? :shock: koszt 500zł tak. ale skąd to 1100 to nie wiem. Jeden z nich faktycznie był niezarejestrowany ale podałem pierwsze lepsze przykłady. Mówi że nie da się za 8000 dostać Del Sol a ja mowie i pokazuje że można. Z resztą w temacie jest samochód sportowy za 8000 a nie ''Mam 8 tysięcy na samochód z opłatami". Przecież każdy wie że trzeba potem troche w niego włożyć no chyba że założyciel tematu myślał, że kupi i bedzie wszystko wsio. Jeżeli ma na samochód 8000 to pewnie wwziął pod uwagę resztę kosztów.
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika