Sportowe auto do 8000zł

07 Wrz 2008, 15:05

Witam, chciałbym sprowadzić takie tańsze sportowe autko z niemiec, auto musi być mało awaryjne, części sporo i nie drogo (zamienniki itp) spalanie to sprawa drugorzędna. Zależy mi aby z tyłu były miejsca na 2-1 osobe. Moje typy:

Ford Probe II gen
Mazda Mx-3
Toyota Celica
Mitsubishi Eclipse
myślałem też nad nissanem 200sx ale to nie ta kwota ;)
Ostatnio edytowany przez Piotr18, 07 Wrz 2008, 23:39, edytowano w sumie 1 raz
Piotr18
Nowicjusz

07 Wrz 2008, 23:38

odpowie ktoś?
Piotr18
Nowicjusz

07 Wrz 2008, 23:41

1.Mx3
2.Eclipse
3.Celica
Ja bym od siebie dołożył honde prelude
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Wrz 2008, 01:29

No sorry, ale jak ktoś mi pisze, że chce sportowe auto do 8000zł, do tego jeszcze pewnie najchętniej w lpg, po czym wymienia kilka pseudosportowych wózków to jakoś nie chce mi się odpowiadać... Ostatnio koleś na schpannerplatz taką "sportową" celicą 15 letnią na wstecznym, po czym jedynka i rura... ledwo co zamielił... żenada. Ale jak już koniecznie chcesz coś, co podchodzi pod sportówkę to rozejrzyj się może za prelude, celica, mx3, ew. ten probe - tam przynajmniej w miarę poważne silniki montowali.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

08 Wrz 2008, 01:38

kolego wyzej chyba zapowaznie podchodzisz do rzeczy :)
wiadomo to nie bedzie ryło jak Porsche ..ale mozna poszalec :)

[link do oferty na Allegro wygasł]

cos takiego to super wybór :)
idzie jak burza:) mozesz poszukacz czegos młodszego bez problemu ;]
mi sie poprostu podoba design tej mx3

gdybym ja mial te8-9 kafli ;] to bym kupil ocs takiego

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

zrywasz logo fiata przyklejasz ferrari i kazda laska Twoja :)
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ciechanów

08 Wrz 2008, 01:42

No nie wiem, czy za poważnie. Nazywam rzeczy po imieniu i tego oczekuję. Samochód sportowy to samochód sportowy, a nie rozsypująca się namiastka z FWD + LPG za 8 tys zł :) Trzeba napisać po prostu, stary samochód z zacięciem sportowym, pseudosportowy, z wyglądem sportowym, wtedy możemy dyskutować.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Duster Motrio Cup mistrzowskim pucharem
    Pomimo trudnej sytuacji związanej z pandemią COVID-19, firma Renault Polska postanowiła kontynuować puchar Dacii Duster, podtrzymując swoje motorsportowe tradycje. Trzy lata doświadczeń pokazały, że projekt markowego pucharu ...

08 Wrz 2008, 01:48

hehe ;] no skoro tak :)

moim skromnym zdaniem nie tylko auta WRC sa autami sportowymi

oraz samochod ktory schodzi do setki w mniej niz 8 sekund mozna spokojnie nazwac samochodem sportowym ;]

a w sprawie LPG ... uwazam ze LPG czy benzyna to nie ma wiekszego znaczenia (szczegolnie jak to jest sekwencja) poniewaz nie zgadzam sie z powiedzeniem "jak stac na samochod to i na benzyne"
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Wrz 2008, 10:19

Może między, sekwencją, a benzyną nie ma przepaści, ale różnica jest. Sportowego samochodu na gaz nie ma, pseudosportowy, z wyglądem sportowym może być.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Wrz 2008, 11:16

[quote="wdz_"]

[link do oferty na Allegro wygasł]

cos takiego to super wybór :)
idzie jak burza:) mozesz poszukacz czegos młodszego bez problemu ;]
mi sie poprostu podoba design tej mx3

quote]
Czyli jednak ciągnie Cie do metrowych spoilerów :) , masakra tuning ala KARTUZY jak dla mnie oczywiście
papa
Początkujący

08 Wrz 2008, 11:44

papa

uwielbiam wypowiedzi zazdrosnych dieciakow ktorzy jezdza CC albo SC tatusia lub gorzej maluchem ....ktorzy moga pomarzyc o takim samochodzie:)

a co do tej mazdy. moim zdaniem "wsi" tu nie ma. nie wstydzilbym sie tym jezdzic...a wrecz przeciwnie ;]
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Wrz 2008, 11:47

Wieśniak ze wsi wyjdzie, ale wieś z wieśniaka nigdy.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Wrz 2008, 11:47

wdz_ napisał(a):papa

uwielbiam wypowiedzi zazdrosnych dieciakow ktorzy jezdza CC albo SC tatusia lub gorzej maluchem ....ktorzy moga pomarzyc o takim samochodzie:)

a co do tej mazdy. moim zdaniem "wsi" tu nie ma. nie wstydzilbym sie tym jezdzic...a wrecz przeciwnie ;]

mówisz w tym momencie o sobie?? może i troche przesadziłem bo każdy ma swój gust , niemniej jednak wypowiedź sprostuje nie mam i NIGDY NIE MIAŁEM TATOWOZU obecnie jeźdze trzecim swoim autem .
papa
Początkujący

08 Wrz 2008, 11:57

no to nei gadaj o metrowych spojlerach w tej mazdzie.... bo takie ospojlerowanie nie robi z niej wsi...a dokladniej to chyba nie widziales prawdziwwego wies tuningu...

no sorry ale 90% osob krzyczacych "wieśtuning" gdy widza Calibre albo Golfa to osoby ktore jezdza tatowozami lub jeszcze prawka nie maja...i sciska ich ze predko nie beda mieli takiego samochodu
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Wrz 2008, 12:03

wdz_ napisał(a):no to nei gadaj o metrowych spojlerach w tej mazdzie.... bo takie ospojlerowanie nie robi z niej wsi...a dokladniej to chyba nie widziales prawdziwwego wies tuningu...

no sorry ale 90% osob krzyczacych "wieśtuning" gdy widza Calibre albo Golfa to osoby ktore jezdza tatowozami lub jeszcze prawka nie maja...i sciska ich ze predko nie beda mieli takiego samochodu

Dla mnie wieś dla Ciebie nie ja jeźdze accentem Ty KALI . Pozdro :)
papa
Początkujący

08 Wrz 2008, 12:16

no i looz ;]
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika