Sportowe auto do ok. 10 000

16 Maj 2009, 15:11

a masz jakies znizki co do oplat?? Jesli nie to do ilu bys chcial miec oplaty znaczy sie placic te oplaty??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Maj 2009, 15:29

właśnie że nie mam żadnych zniżek... Zdaje sobie sprawe z tego, że nawet za Hondę z silnikiem 1.5 wyjdzie mi ok. 1300 zł na rok...
proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców
corradovr6
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Miejscowość: wziąć kase

16 Maj 2009, 15:48

mowisz 1300zl na rok to jakis silnik max 1.6 bedzie bo moji rodzice maja Lanosa 1.6 i bez znizek placili by 1200zl wiec za takiego Civica bd placil jakies 1000-1100zl
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

17 Maj 2009, 07:36

Jeżeli to Twoje pierwsze auto to musisz wziąć pod uwagę że np. w PZU jak nie ukończyłeś 25 roku życia to masz zwyżki jak dobrze pamiętam 50%
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

17 Maj 2009, 09:15

kurde, tego nie wiedziałem... wszędzie tak jest, że są jakieś zwyżki?
corradovr6
Nowicjusz

17 Maj 2009, 10:07

A nie myślałeś o HYUNDAIU COUPE?! Kolega ma,sprzedaje go właśnie teraz za 10 tysiaków ,tylko że kolor malinowy czyli niezbyt,chwali ten samochód ,sprzedaje go tylko dlatego iż zamarzył o amerykancu typu Pontiac firebird.Ma ten samochod już 3 lata,jeżdzi nim do pracy ,nigdy nie przytrafiło się mu by nim nie dojechał.Ogólnie te modele są chwalone za bezawaryjność ,przyjemność z jazdy,koszty eksploatacji oraz oszczedność spalania.Jeśli chodzi o ocenę za całokształt te samochody uzyskuja tyle samo gwiach jak Nissany 300 ZX a ile tańsze,jest się nad czym zastanowić,myślę że nie znajdziesz samochodu który by wygladał na sportowca bardziej od tego HYUNDAIA.Natomiast jeśli chodzi o koszty eksploatacyjne to rejestruj samochód na spółaka z kimś kto ma 60 %zniżki (umowy takie są ,ze jeśli spowodujesz wypadek ten ktoś nie traci zniżki tylko ty).Jednym z najtańszych Towarzystw ub.jest Wienna Insurance,ja przeniosłem swego Mercedesa z PZU właśnie tam i przy 60% zniżce przy silniku 2.0 l płacę rocznie 500 zł.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Motoryzacyjne Słowo Roku 2019
    Elektromobilność, suwak, a może hybryda? Przedstawiciele branży automotive po raz pierwszy w Polsce wybrali "Motoryzacyjne Słowo Roku" w plebiscycie przygotowanym przez sieć ProfiAuto. Wyniki pokazują, że miniony rok zdominowała ...

17 Maj 2009, 10:36

Hyundai mi sie nie podoba za bardzo, nie w moim stylu. Już raczej będe brał Hondę tylko teraz z tym ubezpieczeniem, tak jak napisałeś, trzeba będzie znaleźć jakiegoś współwłaściciela...
corradovr6
Nowicjusz

17 Maj 2009, 10:39

no jesli dasz rade to rejestruj auto na kogos z rodziny kto ma juz prawko a ty jako wspolwlasciciel
Barol
Awatar użytkownika

17 Maj 2009, 10:56

PhantomASA1 napisał(a):(umowy takie są ,ze jeśli spowodujesz wypadek ten ktoś nie traci zniżki tylko ty)

tak naprawde się da? bo jeśli tak, to nie będzie problemu znaleźć współwłaściciela...
corradovr6
Nowicjusz

17 Maj 2009, 11:14

Da się da bezproblemowo ,konkurencja teraz jest zabójczo ostra to nie dawne czasy! :wink: Mam jeszcze w tej VIENNIE w tej cenie wykupioną możliwość jednorazowego skorzystania z pomocy w razie awarii za granicą,koszt holowania,Hotel oraz naprawa samochodu ,wiek samochodu ich nie interesuje(masz numer tel .i dzwonisz)Agencje tego ubezpieczyciela są w kazdym kraju europejskim (cywilizowanym oczywiście).Czy w Albanii,Rumunii czyli dziczy sa?!To nie powinno ciebie obchodzić ,mam nadzieję ,że nie bedziesz się wybierał do kraju gdzie człowieka z zoną bez sądu odstrzelono jak psa!!!Nie radzę ci tam jechać ,nigdy do Albanii też bo tam kozik w kieszeni to normalka.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Miejscowość: Z prawdy :)

17 Maj 2009, 13:36

Ubezpieczenie Comepensa: silnik 2,4 JTD - zwyżka maksymalna "za mnie" (tj. wiek i brak jakiego kolwiek ubezpieczenia w historii), i zniżka -60% za rodzica więc płacę 870 zł. Moim zdaniem dobra cena, w UniQa było by chyba ze 100 zł drożej ale wg. mnie pewniej stąd za rok się przenoszę do nich.

Umowa kupna sprzedaży musi być zrobiona na dwóch właścicieli, tak jak normalna jest Sprzedający bleblebelbelbe... i kupujący bleblbellbele to dopisujesz jeszcze jednego kupującego i tyle.. Potem cała śpiewka idzie do wszystkich urzędów i w dokumentach masz dwóch właścicieli.

Płacisz mało za ubezpieczenie a jednocześnie co roku idzie Ci -10% na konto tak że po 6 latach możesz już być "samodzielnym" właścicielem bo będzie Cię stać na to ubezpieczenie (nazbierasz -60% oczywiście przy bezwypadkowej jeździe).
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

17 Sie 2011, 12:07

też myśle nad zakupem samochodu, ale ciekawi mnie czemu polecacie akurat civic'a V a nie VI? :P
grodek92
Początkujący

Miejscowość: Płońsk

17 Sie 2011, 15:42

ja akurat zastanawiam sie nad VI ale jezeli mialbym wybierac taka sama cena, podobne wyposazenie, inna sylwetka, lecz silnik vtec w V to bym bral V... jak sportowo to sportowo a nie jakies 90km czy tam eco vtec ktory sie zbiera prawie jak 1.4 w VI generacji :)
objechani na 1/4 by ja+felka
Scorpio2.9i24V 207KM
A3 1.8 125KM
Vectra a/b1.8 90/125KM
Felka1.3+90KM
diabl0001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mrozy i okolice
Auto: Celica VI 1.8

18 Sie 2011, 00:41

ja bym na twoim miejscu wzioł honde civic Vg 1.6 vtec to auto mi się nie podoba ale silnik ma dobry
Tomek3454
Nowicjusz

18 Sie 2011, 19:14

No civic jest lekka i ma mocne silniki wiec będzie miało kopa i niewiele spali
blaszak
Nowicjusz