Sportowe auto do ok. 10 000

14 Maj 2009, 08:39

Witam wszystkich, sprawa wygląda następująco. Za niecały miesiąc wyjeżdżam do Niemiec do pracy i tam chciałbym kupić auto, bo wiadomo nie jest po takich przejściach jak w Polsce na Polskich drogach, do wydania będe miał ok 10 000 zł. (z jakieś 2 500 Euro) na początku napalony byłem na VW Corrado z tym że trochę palą a ja jeszcze nie pracuje i ciążko będzie z sianem na paliwo, drugie co mi do głowy przychodziło do BMW 3, ale tak samo, jak to mówią "ile wlejesz tyle spali" choć nad tym jeszcze myśle tylko nie wiem jaki silnik, słyszałem że 1.6 pali więcej niż 2.0 bo musi ciągnąć tyle samo ważącą budę ale w tej kwesti to mam nadzieje że Wy mi doradzicie. Myślałem też nad astra GSI no i może jakaś Honda Civic, jak czytałem kilka tematów na forum to zauważyłem że często polecacie to auto jako "pierwsze auto" chciałbym żeby auto miało kopa, nie paliło dużo i miało też to sportowe zacięcie... Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi
proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców
corradovr6
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Miejscowość: wziąć kase

14 Maj 2009, 09:50

No Civic VI generacji z silnikiem B18C4 - 179km jak najbardziej polecam tylko nie wiem czy znajdziesz jakiś dobry egzemplarz w tej cenie jak nie to Civic V generacji z B16A2 - 160km
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

14 Maj 2009, 10:17

tak patrzyłem na te Hondy i nawet fajne są, fajnie też można poprzerabiać lekko, jak już to V sport/coupe. Dzięki i czekam na dalsze propozycje
corradovr6
Nowicjusz

14 Maj 2009, 15:09

za 10000 nie kupisz wersji VTI zresztą jak chcesz coupe to i tak nie mają tych silników, za tą kase to warto kupić civica V coupe 1.5 przyspieszenie do 100 trochę poniżej 10s, małe spalanie jak na takie osiągi, no i za 1.5l nie dasz dużo na ubezpieczenie, do tego ładne auto bardzo podatne na wszelkie modyfikacje, bo 1.6 może być ciężko kupić za 10000 chyba że w niemcach mają taniej :wink:, jeszcze mógł bym ci polecić Nissana 100nx Gti tylko nie wiem czy ci się spodoba w każdym razie mechanicznie jest to nissan sunny czyli bezawaryjny i rewelacyjny silnik SR20DE super osiągi i spalanie też ci nie zrujnuje, i jeszcze jedno autko toyota celica Gti tak jak w nissanie ma niewiele ponad 8s do 100km/h no i jest ładniejsza :grin: kilka przykładowych ofert
[link do mobile.de wygasł]
slawer
Początkujący

Miejscowość: Ruda Śląska

14 Maj 2009, 19:36

A zastanawiales sie nad Mazda MX 3 ? Ladny samochod za nie duze pieniadze ale nie ma powalajacych osiagow
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

14 Maj 2009, 20:02

polecam civica V jak najbardziej,auto dla młodych kierowcow jak najbardziej super,kumpel ma troche i nie narzeka a jak tym sie smiga :lol: ola boga normalnie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

14 Maj 2009, 20:48

bmw e36 320 R6 lub 318is
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

14 Maj 2009, 22:08

kolega pisze ze to bedzie jego pierwsze auto i niema zbytnio jak utrzymac a wy mu odrazu z BMW wyjezdzacie ktore pali jak smok :???:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Maj 2009, 09:26

Polecam Calibre, wiekszosc jest z gazem a apalanie ok 12l/100km. Mysle ze to dobre auto dla ciebie :wink:
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie

15 Maj 2009, 11:02

Calibrą jeżdżę na co dzień, (teścia) i nie chce mieć takiego auta jak on, nie mówię że jest złe, ale jeszcze te stereotypy dotyczące Calibry... odpada. Zacząłem poważnie zastanawiać się nad Hondą, kolega barol91, podał fajny link ten drugi, fajna ta Honda, W Niemczech myślę że będą tańsze niż tutaj u nas i nie trzeba będzie na wstępie wymieniać całego zawieszenia. Pozdro
corradovr6
Nowicjusz

15 Maj 2009, 15:44

hehe,no fajna fajna bo mi tez sie podoba i mam nadzieje sobie taka sprawic za jakis czas
Barol
Awatar użytkownika

15 Maj 2009, 22:45

Calibra podobno najbardziej awaryjny samochód z tego co czytałem osobiście nie jeździłem.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Rok produkcji: 2001

16 Maj 2009, 02:05

powiem Ci, że nie jest awaryjnym autem (przynajmniej ta którą ja jeżdżę) przez 4 lata odkąd teściu ją sprowadził z niemiec wymieniony był tylko alternator (w tym roku) i sprzęgło tak samo w tym roku, poza tym nic jak narazie się nie psuje i ani ja ani teściu nie narzekamy na to auto. Calibra jest z 93' i jak do tej pory nawet nie gnije, tylko pod drzwiami od pasarzera zaczyna chwytac rdza, tak poza tym nigdzie rdzy nie ma. Tak podsumowując Calibra nie jest złym autem ale ja osobiście nie chce takiego auta, dlaczego? napisałem wyżej ;) Pozdro
corradovr6
Nowicjusz

16 Maj 2009, 11:18

moze ford probe v6 ??
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

16 Maj 2009, 11:57

no spoko, jak będziesz mi lał do tego auta i mi je opłacisz to czemu nie? ;)
a tak na serio, na początku napisałem, że to moje pierwsze auto i chciałbym aby było ekonomiczne i z małym silnikiem żeby nie były duże opłaty
corradovr6
Nowicjusz