Sportowe Auto-Hyunda Coupe

15 Lut 2009, 22:01

Witam

Jest to mój pierwszy post na tym forum.
Mam takie pytanie odnośnie zakupu auta. Planuję sobie kupić auto sportowe tak do 21-23 tysięcy. Miałem na oku kilka aut lecz najbardziej podoba mi się Hyunda Coupe. Co myślicie o tym aucie?...Ogolnie to w sprawach aut jestem lajikiem. Wiec proszę po porządną porade
Hyundaia chcę kupić ze względów takich że jest bardzo ładny, na stronaich internetowych ludzie wypowiadali się o nim w samych pozytywach.
I takie drugie pytanie. Czy lepiej kupić auto w Polsce czy sprowadzić?
Buby3107
Nowicjusz

16 Lut 2009, 14:32

Powiem tobie tak!Znasz tych angielskich kpiarzy z programu na tvn TURBO?Hammonda itd?Wiesz jak oni potrafią kpić ze wszystkiego co jezdzi? :lol: Zrobili test Lexusa nie pamietam modelu a odpowiednikiem był Hyundai Coupe!Wiesz co powiedział Hammond,(ten mały gosć.)Hyundai Coupe bije na łeb na szyje Lexusa pod każdym względem procz jakości wykonania wnętrza.Daje niesamowitą radość z jazdy.Powiedział jeszcze,że nawet gdyby Lexus kosztowal tyle samo jak Hyundai to wolałby Coupe!Odpowiedz juz masz.Ci kpiarze potrafia kpić ze wszystkiego z tego samochodu kpic się nawet nie odważyli .Ja się z nimi zgadzam.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Lut 2009, 20:55

No to super!
A możesz mi powiedzieć jaki model kupić tego auta?Bo ja bym chciał z tych nowszych...z tymi ładnymi tyłami ściętymi...

No i co się bardziej opłaca sproawdzić z zagranicy czy w polsce czegoś poszukać?(w tych czasach)
Buby3107
Nowicjusz

16 Lut 2009, 21:05

Nie mam pojecia jakie wersje silnikowe,im wiekszy tym chyba lepszy z tego co słyszałem to udane samochody jak ch...a.Gdzie ja bym kupił?W Polsce z pewnych rąk!Nie wiem czy pamietam dobrze ale w tych modelach stosowane silniki byly chyba tylko trzy1.6ok 100KM,2.0 cos ponad140KMoraz v6,pojemnosci nie pamietam ale napewno cos ponad 2.5 litra mysle ze napewno ponad 160KM.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

17 Lut 2009, 17:13

Dokładnie to było 2.7. Ten nowszy to tak zwany "Tiburon".
Mogę polecić Ci pewną stronkę gazety, jest na niej prawie 100stron testów używanych aut. Wystarczy się tylko bezpłatnie zarejestrować. Moim zdaniem to najlepsze testy. :)
Stronka: http://www.auto-swiat.pl/
Gdy się zarejestrujemy i zalogujemy wystarczy wejść w zakładkę "Używane". Denerwujące jest to, że nie ma wyszukiwarki danych modeli aut - czasem trzeba przelecieć 90 stron :D
Rodri94

18 Lut 2009, 19:27

To może mi ktoś doradzić czy kupić w polsce czy za granicą.To jest istotne
Buby3107
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga rower
    Kiedy sezon rowerowy w pełni, warto wiedzieć parę rzeczy. Tym bardziej, że niektóre przepisy pozwalają rowerzystom na zbyt wiele, co naraża samego rowerzystę na niebezpieczeństwo. Ale to jest właśnie Polska - ci, którzy ...

19 Lut 2009, 17:31

Buby w Polsce z pewnych rąk,serwisowany z udokumentowanym przebiegiem.Mój brat kiedys mnie posłuchał,kupował Peugeota 406 dał wiecej trochę,kupił samochod z nieprzekreconym licznikiem,serwisowany,docenił potem wartosć tej rady,smigał tym samochodem,nic nie robił przy nim,zadnej niespodziewanej awarii,napukał kilosów i ch...a rozwalił go paskudnie i koniec tej historii.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

17 Mar 2009, 18:27

A ja mam takie jeszcze pytanko...Bo wczoraj rozmawiałem z kumplem który sie zajmoje sprowadzaniem aut.I powiedział mi żebym się zorientował po ile chodzą części do tego auta?...MOżecie coś o tym powiedzieć??

A możecie mi też powiedizeć gdzie szukać takich aut?..nie wiem czy na tym forum można wymieniać strony na kotrych się szuka..ale ja na wypadek podam....szukam na allegro i otomoto....

To takie dwa pytanka;)
Buby3107
Nowicjusz

18 Mar 2009, 17:39

Może mi ktoś odpowiedzieć?bede wdzięczny
Buby3107
Nowicjusz

18 Mar 2009, 18:55

zarówno częsci jak i ceny napraw aut koreańskich są w standardowych cenach.nie są wygórowane.najwięcej ogloszen znajdziesz w internecie na przeróżnych stronach.możesz tez poszukac w gazetach, komisach lub znaleźć firme która zajmuje sie sprowadzaniem samochodu zza granicy (ale to raczej mało opłacalne)szukaj w internecie, dzwoń, oglądaj, targuj sie.powodzenia.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

18 Mar 2009, 19:26

Ja czytałem ,że eksploatacja tego samochodu (2L) nie należy do kosztownych,bywają problemy tylko z niektórymi częściami(nie wiem jakimi) a samochodzik jest bezawaryjny ,po prostu dobry!
PhantomASA1
Forumowicz VIP