Sportowe auto. jakie kupic? do 20 tys

01 Lis 2012, 18:24

Witam serdecznie. Jestem zainteresowany kupnem sportowego auta w granicy 15 - 20 tysiecy zlotych. Wazny jest sportowy wyglad, dostepnosc i niski koszt czesci, silnik nie majacy zbyt wielkiej mocy (liczy sie niskie spalanie) Ważny jest dla mnie wygląd a nie osiagi silnika. Auto ktore ostatnio przykuło moją uwagę to Toyota celica z 2000 r. i tutaj rowniez pytanie, czy auto jest tanie w eksploatacji? A może ktos podsunie inny mode auta ze sportowym wygladem? czekam na pomoc i prozpozycje. pozdrawiam :wink:
maro1289
Nowicjusz

Auto: Renault laguna

01 Lis 2012, 23:28

Dla mnie takie auta nie mają senu, ale każdy ma inne widzi mi się.

Toyota Celica, Hyundai Coupe, BMW E36 coupe, BMW E46 coupe. Ceny części jak to w japońcu najtańsze nie będą, do tego celica jest stosunkowo rzadkim modelem. Jakie wielkości spalania Ciebie interesują w jakich warunkach?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

02 Lis 2012, 19:47

z wymienionych aut niestety ale jednak nadal celica pozostaje na uwadze. ogladalem sporo aut i audi tt tez jest niczego sobie oraz mitsubishi eclipse. jak myslisz? a jakie spalanie? otoz jestem studentem w lublinie i dojezdzam na uczelnie wiec spalanie w miescie powinno byc stosunkowo niewielkie, wiem ze co do sportowego auta jest to raczej niemozliwe wiec moze jakies autko z gazem? :oops:
maro1289
Nowicjusz

02 Lis 2012, 20:38

TT jest sensownym wyborem, ale musiałbym dołożyć minimum 5 tys. zł nawet do najsłabszej jednostki napędowej. Może Mercedes CLK 200 z gazem? Ale trzeba uważać, bo gniją.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

02 Lis 2012, 21:37

kurcze mercedesy i bmw wogole mi sie nie podobaja, a moze ktos z was poda i wiecej informacji na temat tych aut? na allegro znalazlem tt do 20 tys ale jak z cena czesci i ich dostepnosc? no i silniczek 1.8 ile moze palic?
maro1289
Nowicjusz

02 Lis 2012, 21:43

Zacznijmy od tego, że żadne z opisywanych aut nic nie ma wspólnego z samochodem sportowym (może stylistyka wyglądu jedynie w pewnym stopniu). Są to samochody tzw. pseudosportowe.

Silnik 1.8T w mieście od 9 literków wzwyż. Realnie z 10 licz. Mitsu Eclipse ładne autko. Co do gazu to generalnie niemieckie silniki lepiej się z nim dogadują.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

02 Lis 2012, 21:50

To że znalazłeś nie oznacza, że kupisz TT w dobrym stanie. A to, że błyszczy się jak psu jajca nie oznacza zadbanego egzemplarza. TT jedynie powyżej 25 tys. zł. 1.8T? Turbina lubi sobie je*nąć.
I fakt, większość z tych aut ma niewiele ze sportowym autem oprócz wyglądu w jakimś stopniu wspólnego.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Lis 2012, 12:30

jak wspomnialem na poczatku osiagi silnika nie sa dla mnie najwazniejsze, poniewaz glownie jezdze po miescie i spalanie musi byc w miare mozliwosci niskie, dla kazdego studenta liczy sie zaoszczedzonych kilka groszy :) powiadacie auto "pseudosportowe" wiec tego sie trzymamy :) tak wiec audi odpada a jak z pozostalymi? wyglad jest calkiem niczego sobie, ale to nie wszystko, bo nie chcialbym pakowac co roku nie wiadomo ile na czesci... owszem eksploatacja robi swoje ale na cenie czesci tez mozna niezle sie przejechac....
maro1289
Nowicjusz

03 Lis 2012, 12:35

[link do oferty na Allegro wygasł]

Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Lis 2012, 23:08

Toyota Celica jak najbardziej jest fajnym autkiem, bo to Toyota :) Ja również polecam te 2 modele (dość rzadkie) Alfy, myślę, że jest na czym oko zawiesić, a i opinie też nie są złe.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ponadto dobrze znana wszystkim Madzia:

Hyundai Tiburon tudzież Coupe:

To byłyby moje pierwsze typy gdybym szukał samochodu a'la sport/sport powyżej 2000r.

No może jeszcze spojrzałbym na Citroen'a C4:

Astre Bertone (tańsze pieniądze, ale starszy samochód), Mini Coopera (chociaż to małe autko przypominające gokarta, ma w sobie sportu trochu - fajne, ale początkowe modele). O MB nie mówię jak Ci się nie podobają :)
kasztan93
Początkujący

Prawo jazdy: 02 03 2012
Auto: Fiat Cinquecento
Silnik: 704ccm
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

03 Lis 2012, 23:25

ta alfa gt jest ciekawa, jak rowniez oba modele hyundai-a.

powiem szczerze ze teraz to tym bardziej nie wiem co kupic :shock: :mrgreen:
maro1289
Nowicjusz