20 Lut 2012, 20:56
Panowie (być może i również Panie) wrzućmy na luz i kulturę postawmy na pierwszym miejscu, w końcu to jest forum na poziomie.
Więc tak, sam kiedyś zastanawiałem się nad Pumą i Tigrą, tylko te dwa autka miałem na myśli, w końcu zmieniło się kilka rzeczy (głównie materialnych) i poszedłem za Audi A3. Mnie kusił w Pumie silniczek 1.7 125KM, naprawdę fajnie jeździ, zrywny jest. Z wyglądu nad Pumą trzeba by trochę popracować (felgi, amorki żeby niżej osadzić itd) bo taka "cywilna" średnio wygląda, przód ja Cie mogę ale tył porażka, to tylko moja opinia. Opel wg. mnie wygląda lepiej, bardziej zadziornie i bardziej męsko:) Ale o gustach nie dyskutujmy, tutaj wyłącznie liczy się tylko Twoje zdanie. Co do samochodów to za mną przemawiała Puma, jest robiona na małym Fordzie Ka, części są taniutkie, Tigra mimo mniejszego silnika spalanie powinna mieć w podobnym zakresie. Tigry również są nieco tańsze, więc w tej samej cenie lepszy wybór będzie w Oplach (ale to też różnie możesz trafić). Wnętrze jak dla mnie lepsze w Pumach, widziałem fajną Pumkę w full opcji w skórze, naprawdę środku było nieźle, niestety cena ponad 13k, bardzo dużo jak na taki samochodzik. W Pumach większa szansa, że trafisz na zadbany egzemplarz, jest ich mniej i raczej są w stanie "oryginalnym". Tigry niestety coraz bardziej wkraczają na teren "dresiarskich Golfów" i bywają zajeżdżone, chociaż i tutaj można znaleźć godny egzemplarz:)
Auta naprawdę bardzo podobne, w zasadzie jedynym czym się powinieneś kierować przy ich wyborze to wygląd (Twoja sugestia) i wybór opcji silnikowych, bo tym się różnią.
To by było na tyle co mi się układa w głowie na chwilę obecną, jak masz jakieś pytanka to śmiało.