Sportowe, tanie, fajne?:D

23 Cze 2013, 23:18

na zacny egzemplarz musisz wyciągnąć 9-10 koła w wersji Esi, i koło 12-15 w wersji Vti. Ceny części pisałem wyżej, ale w gruncie rzeczy jest naprawde spoko, i z dostępnością i trwałością zamienników.
BulaxD
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 10 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Honda Crx Del Sol ESi
Silnik: 1.6 V-tec 128km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

24 Cze 2013, 12:43

Ford sierra?
Za tą cenę możemy kupić i RWD i świetne 4x4 i to spokojnie z 2.9. do tego zostanie nam kasy na wszystkie naprawy, oc i przegląd na rok. Jeżeli E30 to mój kolega sprzedaje właśnie e30 m40b16 z oc i przeglądem do czerwca 2014r. chce 2500 zł w Warszawie. Stan jest praktycznie idealny. Sam myślałem czy jej nie kupić pod zabytek... Ale 2500 zł za e30 z m40b16 to dla mnie po prostu za dużo, nie zależnie od stanu. Z pamięci powiem Ci że kompletny swap (bez robocizny) na m20b25 to jakieś 4500 zł. czyli masz koło 7 tysięcy + robocizna za e30 z 2.5.

Ja polecam i sierre i e30. Dwa prześwietne samochody.

Ewentualnie kolega ma do sprzedania swoją e39 w kolorze alpiny 535i za 10k. Również w Warszawie. Stan perfekcyjny po prostu. Ziomek jest mechanikiem i pasjonatem BMW. Ma swój warsztat na mokotowie. Dbał o nią jak mało kto dba o samochód. Ale E39 to spora krowa... I ze sportem też jakoś duże wspólnego mieć nie będzie, aczkolwiek więcej niż pewnie 50% propozycji które jeszcze padną. E36 2.8 jak na zbieg okoliczności też ma mój ziomek (w Warszawie też) do oddania za 10k. Już o niej kiedyś pisałem. Tyle że żadnemu z nich się nie śpieszy ze sprzedażą. Jakby co zapraszam na PW lub maila. Jeśli te samochody ale inne egzemplarze to również polecam.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

26 Cze 2013, 00:00

chyba biore tego Del sola :D
dajmosik
Nowicjusz

Auto: Golf 3

27 Cze 2013, 21:30

Wiesz co ja Ci polecam? BMW Z3: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] przyznam ze sam interesowalem sie tym ogloszeniem. Del sol za 10k? daj spokoj, mozesz lepiej wydac ta kase. Civic? polowa miasta bedzie miala to samo auto, bedziesz sie czul jak w twoim ex golfie. Corrado jest fajne, ale nawet poduszek nie ma. Rozumiem, ze chcesz cos nowszego... Z3 bedzie chyba najlepsze - mozna dokupic hardtop. E30 wyglada jak kantowaty sedan. Sprawia nawet wrazenie starszego, niz jest w rzeczywistosci, e36 tez jest dosyc oklepane, chociaz jakbys mial mozliwosc kupic e36 w skorze w coupe i do jazdy za polowe twojej kasy, to bym cie poparl, bo 10tys to tez troche zbyt duzo za te auto moim zdaniem. SLK jest fajny - ale auta oferowane na allegro kiepsko wygladaja, wiec trzeba sie nimi zajac.
Ostatnio edytowany przez silvo44, 28 Cze 2013, 17:37, edytowano w sumie 1 raz
Powód: sic!!
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Olsztyn
Prawo jazdy: 10 03 2011
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: mam

28 Cze 2013, 16:23

numberOne napisał(a): Z3 bedzie chyba najlepsze - mozna dokupic hardtop.

Z3 za 12 tyś. :lol:
Rozumiem że chcesz mu polecić problem na kółkach ?
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998

28 Cze 2013, 17:36

numberOne, Magda93 - zacznijcie pisać tylko własne opinie, nie komentujcie innych, bo się za was oboje wezmę - prywatne problemy na PW !!!
Posty nie związane z tematem wyrzucam..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wpływ opon ciężarowych na bezpieczeństwo i biznes
    Wielkość taboru samochodowego wykorzystywanego w transporcie drogowym szacowana jest na ponad 600 tys. pojazdów. Dla każdego z nich jedynym punktem styku z drogą są opony, które odpowiadają za przenoszenie napędu ...

28 Cze 2013, 19:11

Przecież po zdjęciach widać że tej Z3 nikt nie oszczędzał..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

28 Cze 2013, 23:56

magda93 powiedz mi dziewczynko a4 bylo twoim pierwszym autem i ojciec ci je kupil? to zamknij prosze cie dziure, bo nie znassz tematu.

(do ADMINOW - koniec gadki z dziewczynka, zgubila sie w necie i nie moze chyba trafic na forum bravo girl, wiec tu smęci)

Wiadomo, ze bedzie mu potrzebna kasa na najblizsze mysle 2mies, ale to najlepsza propozycja. Nie kupilbym del sol za 13tys.

Barol ty specjalisto, ktory mi podales fote najbrzydszej i najbardziej zajechanej z wygladu tigry jaka w zyciu widzialem mowiac ze jest zadbana - wyjasnij mi czemu nikt jej nie oszczedzal, bo ma duze felgi zamiast kolpakow? Nie obrazam Cie, ale zastanawia mnie Twoja logika.

Za 13tys wole kupic tak wygladajaca z3, ktora mysle, ze doprowadze do swietnego stanu w przeciagu jakiegos czasu, przy ktorym bede oczywiscie tez nia jezdzil, niz jakies przecietne wozidlo.
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olsztyn
Prawo jazdy: 10 03 2011
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: mam

29 Cze 2013, 00:41

corrado to nawet w przybliżeniu mechanicznie nie przypomina golfa 3 to samo z sirocco :mrgreen:
ludzie o czym wy bajdurzycie, chcecie kupować sportowe wozy za 10 tysi, do tego mają byc bezawaryjne i ogólnie debeściarskie :mrgreen: :ok: taaa
auto sportowe z założenia nie jest bezawaryjne, bo nie jest to priorytet, jest to auto wysilone, z mocnym silnikiem, często doładowanym więc jak ma 10 lat to bezawaryjność to można między bajki włożyć :ok:
bezawaryjny to mógł być golf3 GTI ale jak sama nazwa wskazuje to auto nie jest sortowe

jeszcze propozycja del sola za 10 :mrgreen: :ok: noooo to rzeczywiście genialne :ok: sprawny będzie przynajmniej? z silnikiem czy tylko pordzewiała skorupka? :mrgreen:

ogólnie za 10-12 to nie będzie samochód sportowy jak ma być tani i w miare bezawaryjny, będzie jakimś typowym GT beż szału, pospolitym
jak ma być fajne i nietuzinkowe to będzie awaryjne (przykład alfy GTV)
jeśli mówimy o samochodach za 10-12kpln to awaryjność będzie podobna i japońskich i niemieckich i francuskich, najbardziej bezawaryjne będą auta sprawne :mrgreen: niezależnie od marki
lpując takie auto od razu musimy się przygotować na kilka rzeczy, po 1 nie kupujemy auta tylko po zobaczeniu, ale bierzemu do mechanika mierzymy kompresje, siśnienie oleju i sprawdzamy stan ogólny, jeśli to ma być szybkie i niezawodne bez tego się nie obejdzie, więc na dzieńdobry na sprawdzeni auta tak ze 100-250 trzeba sobie kasiory przygotować... no chyba że umie to sobie ktoś sam zrobić..
aaaa i jeszcze jedno nei ma tanich aut sportowych, eksploatacja jest zawsze droga albo bardzo droga, więc te 2 słowa się zawsze wykluczają :wink:
mjąc 10-12 nie szukał bym super auta sportowego tylko auto którym będzie się wygodnie jeździć (czyli komfort+ osiągi) na pewno nie diesla, tylko dobrą dużą benzynę :ok: proponowane BMW super spoko ale znajdź sobie V8 będziesz zadowolony (cuda z vanosami i innymi wynalazkami odpuść sobie, zwłąszcza że będzie to palić porównywalne, a uwierz mi nie pracuje nic tak dobrze jak R/V6 albo V8)
Mwrcedesa przyzwotego za tą cene to chyba W124 Coupe, i wbrew pozorom to fajny wybór (SECa dobrego za to nie kupisz)
a z autek nei pozornych to renault Clio F1, tylko nei licz na komfort i jakośc wykonania :mrgreen:
hondy za 10 zwłaszcza civic i takie se na dziendobry odpuść to jak byś zmieniał golfa na lżejszego golfa tyle że z małym silnikiem :mrgreen: jedzie podobnie, pali podobnie jakość podobna na drodze pełno :wink: jedyna zaleta golfa jaki civica to że naprawisz wszędzie i za drobne
a3 fajne ale to też golf :mrgreen: tak samo jak ten seat więc zamieniasz się na golfa w innym opakowaniu :wink:
z japończyków to bym sobie poszukał albo Almery albo Corolli z dużą beną (ale znaleźć ciężko)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

29 Cze 2013, 07:48

numberone teraz zastanawia mnie Twoja logika,mówisz że Z3 da sie doprowadzic do ideału tylko potrzeba czasu a tej niebieskiej Tigry nie? Możesz mi wytłumaczyć dlaczego? Bo moim zdaniem praktycznie każde auto da sie doprowadzic do takiego stanu tylko potrzeba chęci,czasu i oczywiście funduszy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

29 Cze 2013, 09:03

numberOne napisał(a):Za 13tys wole kupic tak wygladajaca z3, ktora mysle, ze doprowadze do swietnego stanu w przeciagu jakiegos czasu, przy ktorym bede oczywiscie tez nia jezdzil, niz jakies przecietne wozidlo.

Nie sugeruj się wypowiedziami numberOne (taka czarna owieczka tego forum). Za 13 NIE KUPISZ Z3 a jak kupisz to padło z jakimś bzykiem pod maską.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1995

29 Cze 2013, 10:55

Według mnie to jest śmieszne,za 12tysięcy nie kupie Del Sola w idealnym stanie ale kupie śmietnik na kołach w postaci Z3..
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003

29 Cze 2013, 14:06

hondy za 10 zwłaszcza civic i takie se na dziendobry odpuść to jak byś zmieniał golfa na lżejszego golfa tyle że z małym silnikiem jedzie podobnie, pali podobnie jakość podobna na drodze pełno

Nie rozumiem porównania. jechałeś kiedyś civicie V z b serią ? (1.6 V-tec DoHC 160km) taki silnik w budzie która wważy koło 900 kg (chyba nawet mniej) rozpierdziela system. Na pewno nie objedzie wszystkich samochodów, ale większość z tych które tu polecacie (Z3, corrado itp) objedzie bez żadnych problemów. Sam moim del solem Esi (125km, ok 1125kg) objechałem już kilka corrado, golfów gti, e36, w którym podjarany kark myślał że mała honda nie da rady.

za 12-13 tys kupisz del sola wymuskanego jak pupcia niemowlęcia z mocniejszym 160 konnym 1.6. Te o których piszesz (bez silnika z przerdzewiałą skorupą) szukaj za 2 - 3 tys. ;]
BulaxD
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 10 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Honda Crx Del Sol ESi
Silnik: 1.6 V-tec 128km
Rok produkcji: 1996

30 Cze 2013, 09:38

Nie rozumiem porównania. jechałeś kiedyś civicie V z b serią ? (1.6 V-tec DoHC 160km) taki silnik w budzie która wważy koło 900 kg (chyba nawet mniej) rozpierdziela system.

Bez przesady nie wprowadzaj ludzi w błąd bo z tego co pamiętam to civic 5 g 1.3 waży 970 kg a 1.6 b-seria 1080 kg .

za 12-13 tys kupisz del sola wymuskanego jak pupcia niemowlęcia z mocniejszym 160 konnym 1.6. Te o których piszesz (bez silnika z przerdzewiałą skorupą) szukaj za 2 - 3 tys. ;]

Na tym forum panuje dziwne nie do końca słuszne przekonanie że naprawdę zadbane auta są w górnym pułapie cenowym z doświadczenia wiem że to nie do końca słuszne podejście w zwykłych autach z małymi silnikami się da tanio znaleźć zadbane auto bez problemu ale jakąś topową wersje np. b-seria to trzeba zapłacić dość sporo a i tak wyeksploatowanie będzie na wysokim poziomie za cenę 8 czy 12 tyś można kupić jednakowy śmietnik z tym że ten droższy będzie ładnie wyglądał chociaż nie brakuje ogłoszeń że do poprawek lakierniczych ten typ tak ma. Za sam silnik hondy 1.6 vti 160 km żądają od 4500 zł więc to auto musi swoje kosztować a zainteresowanie tym autem jest naprawdę spore,ale nie każdy może sobie pozwolić na auto 2 osobowe.
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

30 Cze 2013, 11:33

@BulaxD tak jeźdiłem nawet dużo, tylko jak porównujesz najmocniejsze silniku w jednym aucie to porównaj z najmocniejszymi w drugim,
mówisz o najmocniejszym silniku w 5 160 kucy, porównaj to z golfem 3 R6 (2,9V6) i już nie wygląda to rewelacyjnie :mrgreen: a ilość niezajechanych civiców na rynku wtórnym jest niewielka podobnie jak golfów :mrgreen:
poza tym ani jedno ani drugie to nie jest auto sportowe :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)