Sportowy(?) sedan do 20tyś LPG

16 Lis 2015, 07:50

pkc porównaj automat e46 330i i Lexa IS 300 i zakończmy ten głupi offtop nt. osiągów i spalania w zestawieniu manual BMW i automat Lexa, bo to bez sensu...
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

16 Lis 2015, 08:14

Dobra panowie, wyluzujcie :)

Ogolem tez wolalbym odpuscic turbo :)

Co do lexa i automatu i 214km to mysle ze samochod jest na teraz i wydaje mi sie ze jednak jeszcze mozna cos mocniejszego w tym budzecie kupic :)

W trasie potrzebuje miec czasami czym przydusic, poniewaz ludzie sa jacy sa i mimo karania za przyspieszanie gdy Cie wyprzedzaja to i tak przyspieszaja, a wtedy potrafi byc cieplo.

E39 540i tutaj bardziej balbym sie o silnik. Przegladajac fora, gdzies przeczytalem, ze mozna na tym silniku poplynac.

E46 330 to raczej nie moj budzet :p

Dzieki !
sm0k0
Nowicjusz

16 Lis 2015, 10:28

Jeśli chciałeś W202 to co powiesz na CLK W208, który jest na podwoziu W202? Masz szansę wyrwać V8, którego nie było w ogóle w W202:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Może trochę słabsze W203:

Albo naprawdę mocne Volvo:
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

16 Lis 2015, 20:19

Ossy napisał(a):Jeśli chciałeś W202 to co powiesz na CLK W208, który jest na podwoziu W202? Masz szansę wyrwać V8, którego nie było w ogóle w W202:

Może trochę słabsze W203:

Albo naprawdę mocne Volvo:

clk do mnie nie przemawia, strasznie mi się nie podoba. To volvo s60 2.3t strasznie mi się spodobało ! Ciekawią mnie tylko bolączki tego volvo jak i koszta napraw :)
sm0k0
Nowicjusz

16 Lis 2015, 22:10

szybki napisał(a):
Nie chcę mi się tego komentować bo miałem is200/300 oraz GSy300 i nawet GSem300 1,6t nie doszedłem do takiego wyniku... normalnie jadąc.

Dziwnym trafem, nawet użytkownicy IS300 piszą o takim spalaniu w mieście...

szybki napisał(a):Ale zadam ponownie pytanie o co Ci chodzi????
Porównujemy auta o podobnych napędach i powtórzę Ci BMW jest w manualu więc jak ktoś lubi manuala niech bierze BMW!!!! ale jak ktoś lubi automat to musi porównać sobie auta a to już tak różowo nie wychodzi jak się tobie wydaje.

Więc porównujemy automaty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo jak manual to BMW!!!!!!!!!!!!!!!!!

330i w automacie jedzie dość podobnie do E46 328i z manualem.
Właśnie ja się zastanawiam o co Ci chodzi. BMW z automatem nie porywa, tak samo jak Lexus, tyle, ze BMW można bez większego problemu znaleźć z manualną skrzynią, w której spalanie jest rozsądne, a Lexusa nie i tu leży całe sedno sprawy. I z tego co widzę, jednak większość ludzi szuka aut tego typu z manualem,, dopiero w nowszych autach automat stał się popularny i ceniony.
Jak autorowi tematu będą odpowiadać osiągi i automatyczna skrzynia Lexusa, to nikt mu nie broni go kupić.
sm0k0 napisał(a):E39 540i tutaj bardziej balbym sie o silnik. Przegladajac fora, gdzies przeczytalem, ze mozna na tym silniku poplynac.
!

Jak pisałem w pierwszym moim poście w tym temacie. Szukaj 540i do września 1998roku. Wtedy ten silnik nie miał vanosa i nie sprawia większego kłopotu, jeśli nie jest zajeżdżony i odpowiednio serwisowany. Oczywiście utrzymanie będzie droższe niż przeciętnego silnika 6 cylindrowego, ale też nie ekstremalnie drogo. Chodź nie będzie łatwo coś konkretnego znaleźć.

Mike nowy nabytek, ale jest już w domu chwile- trzecie auto w rodzinnie, w przyszłości auto którym będzie jeździć żona :)
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI