Sposoby na dziurawe drogi

21 Kwi 2013, 20:09

Nie rozumiem dlaczego nic nie robią z tymi dziurami??
Wolą wydać pieniądze na fotoradary i inne tego typu "gadżety". Lecz co im z tego, jak za kilka lat nikt nie przekroczy prędkości, bo drogi będą jak w Rumunii. Pozostaje nam przeprowadzka do Szwajcarii lub ostrożne jeżdżenie rozwalonymi drogami :angry:
McWajcher
Nowicjusz

Auto: Toyota

23 Kwi 2013, 15:56

Wrocław po zimie to niczym pole minowe, dziurawy jak ser szwajcarski a przejechać przez centrum to szkoła przetrwania dla zawieszenia :x
motomoto
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Auto: PASSAT B5, 1,9, 101KM

23 Kwi 2013, 19:55

Gdańsk, Gdynia nie lepszy.. :) dziury są wszędzie, nikt z tym nic nie robi bo po co.. Niektórzy powiedzą: to proszę omijać dziury! pytanie JAK?! ręce opadają.....
KarolinaKl
Nowicjusz

Miejscowość: Gdynia
Auto: Toyota Corolla
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

01 Maj 2013, 10:32

McWajcher napisał(a):Pozostaje nam przeprowadzka do Szwajcarii lub ostrożne jeżdżenie rozwalonymi drogami

W Szwajcarii za przekroczenie prędkości można trafić do aresztu na 30 dni.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Cze 2013, 13:42

Zafascynował mnie ten pomysł z drzewkiem:) trzeba było by to wypróbować na pobliskiej drodze:) a tak serio? wydaje mi się że takie akcje raczej nic nie dają, bo jak miasto nie ma kasy na łatanie dziur czy na nową drogę to i tak tej drogi nie naprawi, choćby nie wiem jakie były przez to problemy,
RysiuBien
Obserwowany

Auto: kia ceed

24 Cze 2013, 10:33

Mnie się z kolei wydaje, że aby jeździć po polskich drogach należy mieć wyjątkowe kompetencje psychologiczne. Już tłumaczę dlaczemu :) Po pierwsze - przez dziury trzeba skupiać się na to by jezdzić po wybranych sektorach drogi, a nie po samej drodze - polski kierowca musi więc myśleć o jednej rzeczy więcej podczas jazdy. Po drugie - musi uważać by nie zaszkodzić innym uczestnikom ruchu - choćby rowerzystom czy pieszym, bo może ich np. ochlapać wodą z dziury. Najważniejsza jednak jest wytrzymałość umysłowa - by go szlag nie trafił :)
JanSzczep
Nowicjusz

Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Opel Astra 1.6 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi S8 Samochodem Roku Playboya 2012 - Luksus i Sport
    Audi S8 zwyciężyło w kategorii "Luksus i Sport" w tegorocznym plebiscycie Samochód Roku organizowanym przez magazyn Playboy. Tegoroczna edycja była już dziewiętnastą. Jak co roku, jury złożone z autorytetów ...
    [2018] Toyota RAV-4
    Kolejna generacja SUVa od Toyoty. W Europie będzie oferowany w podobnej gamie silnikowej co obecna, czyli 2,0 benzyna i 2,5 hybryda. Nie należy spodziewać się diesli z których Toyota się wycofuje. Wg mnie zmiany we ...

02 Sie 2013, 07:11

JanSzczep napisał(a):Mnie się z kolei wydaje, że aby jeździć po polskich drogach należy mieć wyjątkowe kompetencje psychologiczne. Już tłumaczę dlaczemu :) Po pierwsze - przez dziury trzeba skupiać się na to by jezdzić po wybranych sektorach drogi, a nie po samej drodze - polski kierowca musi więc myśleć o jednej rzeczy więcej podczas jazdy. Po drugie - musi uważać by nie zaszkodzić innym uczestnikom ruchu - choćby rowerzystom czy pieszym, bo może ich np. ochlapać wodą z dziury. Najważniejsza jednak jest wytrzymałość umysłowa - by go szlag nie trafił :)

heheh nieźle to rozpracowałeś :) No ale racji sporo w tym co piszesz. Jeżdżenie po naszych drogach wymaga wielu umiejętnosci, łatwo nie ma :) Gorzej gdy jedziesz wąską drogą no i trzeba po tych dziurach, bo nie ma gdzie zjechać, naprzeciwko inny samochód i weź tu jedź....
leoneo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 07 1999
Auto: hyundai

07 Sie 2013, 11:34

problem w tym, że w zasadzie nikt dziurami się nie przejmuje, a ciekawe ile wypadków powodują .... Wszyscy tylko mówią o prędkości ze jest przyczyną, a właśnie ciekawe ile było takich sytuacji, ze ktoś wpadając w dziurę urywa koło i dachuje, albo chcąc uniknąć wpadnięcia, gwałtownie skręca i wpada na czołówkę ...
alfarthur
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 06 05 2009
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: golf II
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1985

09 Sie 2013, 10:36

Może za milion lat będziemy mieć dobre drogi !! :)
pinki99
Nowicjusz

Prawo jazdy: 2- 6- 0
Auto: nie mam

27 Sie 2013, 09:33

tylko wtedy już pewnie nikomu nie będą potrzebne bo wszyscy bedą mieć pojazdy latające :)
alfarthur
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Sie 2013, 14:12

Jechałem wczoraj z Łomianek do Płońska. Tak "pofalowana" droga, że przy zbyt szybkiej jeździe można na zakręcie wylecieć.
mieczd
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 21 12 1991
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Bravo
Silnik: 1.6 Multi Jet
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2009

29 Paź 2013, 21:54

Nie wiem co gorsze. Korki czy te dziury w drogach. Poważnie zastanawiam się nad zmianą środka transportu bo samochodem wlokę się do pracy prawie dwie godziny a mam blisko. Czytałem artykuł o korkach i jedyne co mnie pociesza to to że nie mieszkam w Warszawie:)
pietrucha5
Nowicjusz

Auto: peugeot

05 Lis 2013, 12:46

teraz to chyba gorzej jest w Łodzi niż w Warszawie ...
alfarthur
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Lis 2013, 01:20

NIESTETY nie ma sposobu na dziurawe drogi!!! W Gdańsku to jest tragedia, dziura za dziurą.. Nie da się ich omijać.. Niedawno kupiłam samochód i już wylądował u mechanika :) czy kiedyś to się zmieni? I będą normalne drogi?!
karolinaGA
Obserwowany

Miejscowość: Gdynia
Auto: ford focus
Silnik: 1.6
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2006

21 Lis 2013, 07:38

Niestety, jeździć po łodzi to jakaś masakra. W dodatku wszystko jest rozkopane teraz.
biniek12
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 05 2007
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Honda Civic
Rok produkcji: 2012