Sprawdzenie vin dla Suzuki Vitara

17 Wrz 2024, 23:19

Witam,
zakupiłem sobie raport dla auta vin: TSMLYEA1S00492834 i pokazuje w tym raporcie wysoki koszt stłuczki. Niestety nie ma żadnych zdjęć i nie wiem czy powinienem się tym martwić.
Jest ktoś w stanie mi doradzić cos w tym temacie?
elvisso
Nowicjusz

17 Wrz 2024, 23:28

Jeżeli możesz wrzuć tutaj część raportu dotyczącą szkody. Żadna z firm udostępniająca takie informacje nie jest wstanie precyzyjnie powiedzieć czy kwoty wypłacone z ubezpieczalni to szacunkowy koszt naprawy pojazdu czy kwota obejmująca całe zdarzenie - np. pobyt poszkodowanego w szpitalu. Dlatego te raporty są jedynie podpowiedzią na co zwrócić szczególną uwagę w sprawdzanym samochodzie.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

18 Wrz 2024, 00:18

Są tam takie wpisy:

W styczniu 2019:
Uszkodzenie
Szacowany koszt naprawy 6001 zł – 12 000 zł
Możliwa przyczyna uszkodzenia - Nieznany
2019-01 Niemcy

W styczniu 2024:
Uszkodzenie
Szacowany koszt naprawy 62 001 zł – 82 000 zł
Możliwa przyczyna uszkodzenia - Nieznany
2024-01 Niemcy

Bardziej martwi mnie to drugie uszkodzenie bo kwota pierwszego wskazuje na coś nieistotnego.

Zastanwiałem się czy samochód nie był zalany ale w raporcie jest taka informacja:
Klęska żywiołowa
Czy lokalizacja pojazdu została zapisana w rejonie klęski żywiołowej?
Nie znaleziono żadnych problemów
Lokalizacja pojazdu nie została zapisana w rejonie klęski zywiołowej
elvisso
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjne modele Lexusa
    Prezentowane na wystawach motoryzacyjnych koncepty Lexusa, zapowiadają kierunki rozwoju stylistyki i technologii samochodów seryjnych. Wielokrotnie zdarzało się jednak, że trafiający na rynek nowy model był niemal ...