Sprężyna amorka

01 Lut 2019, 10:56

Ostatnio oderwało mi się pół zwoju przedniej sprężyny(górna część). Mogę z tym chwilę poczekać czy od razu wymieniać 2 sztuki?
Miquelq
Nowicjusz

01 Lut 2019, 12:35

Skoro się oderwało to amortyzator już tak na prawdę niesprawny ryzyko jest jazdy z takim. Amortyzatory wymienia się parami, tak jak inne części w układzie zawieszenia.
gber44

01 Lut 2019, 12:38

Co ma piernik do wiatraka? Strzeliła sprężyna, amortyzator w porządku. Pytam tylko czy z ułamaną sprężyną mogę pojeźdźić z 2 tyg.
Miquelq
Nowicjusz

01 Lut 2019, 13:01

Miquelq napisał(a):Pytam tylko czy z ułamaną sprężyną mogę pojeźdźić z 2 tyg.
narażasz siebie i innych użytkowników ruchy
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Lut 2019, 15:51

Wybacz. Mój błąd, napisać miałem o sprężynie, a napisalem o amortyzatrze. Zwracam honor, przepraszam za błąd. Ale Kao ma rację z takim uszkodzeniem to ryzyko jazdy.. Lepiej teraz odstawić go i zrobić.
gber44

01 Lut 2019, 16:33

Macie rację, wolę zapłacić za sprężynę niż za oponę lawete i niewiadomo co jeszcze
Miquelq
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Z tymi samochodami właściciele nie chcą się rozstawać
    W zestawieniu 10 modeli, które ich pierwsi właściciele posiadają najdłużej, znalazły się wyłącznie japońskie samochody. Zdecydowanie prym wiedzie Toyota z 5 modelami, w czołówce są też Subaru, Lexus i trzy Hondy. ...
    Dobry wzrok to podstawa naszego bezpieczeństwa na drodze!
    Dobry wzrok ma bardzo duże znaczenie dla bezpieczeństwa kierowcy. Ważne jest nie tylko to, gdzie patrzymy, ale także jak widzimy. Stąd niesłychanie istotne jest dbanie o nasze oczy. Parametry układu wzrokowego, istotne dla ...

01 Lut 2019, 19:59

To to pikuś, najgorzej jak ktoś inny też ucierpi przez to, to większe kłopoty..
gber44