Myślę ,że warto by się podzielić opiniami, o jakości sprężyn montowanych przez nas do swoich aut. To samo dotyczy tarcz hamulcowych i klocków. Te rzeczy każdy użytkownik auta ,prędzej czy później spotyka na "swojej drodze"
Wielu wtedy staje przed dylematem czy przyoszczędzić i kupić coś chińskiego ,czy może zainwestować w znane marki. Pytanie jak się te poszczególne rzeczy tak naprawdę sprawdzają..? Kto i co poleca ,a kto żałuje...
Ja ze swojej strony pamiętam tarcze MIKODA i były dobre i tanie. Teraz założyłem zestaw Delphi (tarcze + klocki) i jest dobrze też ale było nie najtaniej. Wiele opinii jest o kiepskich tarczach np. o TRW. Klocki mega dobre ,a tarcze słabe
Ktoś z was miał założone tarcze lub klocki np:
LPR , Bosch , Breck , SCT Germany ,Metelli , Meyle , Cifam , Maxgear, Mastersport , Brembo , ATE lub chińskie ABE z intercarsu??
jak to się sprawuje??
Tak samo sprężyny.
Które się sprawdzają ,a które nie?
Które siadają po 2 miesiącach zwykłego użytkowania (nie ładowane auto jak ciężarówka...
![Szczęśliwy :D]()
) , jak stoi wysoko po montażu jest karoseria ?? No i oczywiście które pękają.
Może miał ktoś doświadczenia z takim sprężynami jak popularne:
Kamoka , Kayaba , Lesjofors , MaxGear , Monroe , popularne intercarsowe Magnum Technology , Profit , Ridex , Optimal..?
Co warto założyć??
Sam jestem ciekawy opinii ,gdyż czekają mnie za niedługo sprężyny do tyłu do kombi (brak wożenia ciężarów) i chętnie posłucham głosu ludu.
Mam fajną opcję cenową na np. Magnum Technology, tylko nie wiem czy te sprężyny są ok?
Wszystko co tu napiszecie ,to będą cenne porady dla innych.
![Uśmiechnięty :)]()