Uszczelniacz silnika

26 Lut 2019, 20:26

Stosował ktoś takie ustrojstwo jak uszczelniacz do oleju na elementy gumowe? Mi chodzi o uszczelniacz wału, mamy w firmie takiego chrupka który od roku nie może się doczekać większej awarii aby polecieć na złom, jest wyciek z uszczelniacza wału, nie opłaca się tego naprawiać. Myślę o zastosowaniu takiego specyfika do oleju co niby to uszczelnia takie wycieki.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Lut 2019, 09:40

Ja kiedyś stosowałem uszczelniacza ale do układu chłodzenia do silnika tylko motodoktora testowałem na silniku który brał olej 1l na 1000km.
W sumie chyba nie masz nic do stracenia i możesz spróbować dodać taki specyfik i zobaczyć czy się uszczelni na jakiś czas, a przy okazji dasz znać czy to zdało egzamin.

Jaki uszczelniacz masz na myśli?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

27 Lut 2019, 10:12

Cos takiego

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

link do allegro [link do oferty na Allegro wygasł]
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

27 Lut 2019, 21:44

Kup i lej a i zdaj relację czy pomogło :mrgreen: Kupiłem , zalałem tej firmy preparat co miał niby usprawnić hydropopychacze - efekt ? No właśnie dyskusyjny :mrgreen: Kolega się chwalił że takim preparatem uszczelnił motor . Tylko że wlał jedną puszkę - nie pomogło . wlał drugą i trzecią i wyciek ustąpił . Litości :mrgreen: Czy nie taniej wyjdzie zrobić to po bożemu :?:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

27 Lut 2019, 22:12

Kupiłem jakiś specyfik, jutro zalewam i zdam relacje poźniej czy coś pomoże czy to ściema jak większość
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

08 Cze 2019, 17:21

Powiem wam że z niedowierzaniem muszę stwierdzić że pomogło :naughty: auto już nie zaznacza terenu wyciek ustał lub się zmniejszył, muszę umyć silnik od dołu i wtedy zaobserwować ale już wiemy że to coś pomogło w jakimś stopniu, efektów ubocznych nie zauważyłem
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi R8 V10 RWS
    Audi Sport GmbH poszerza serię modelową R8, wprowadzając nową wersję z napędem na tylną oś. Audi R8 V10 RWS pojawi się na rynku w limitowanej edycji 999 egzemplarzy w wersjach Coupé i Spyder. Samochód napędzany ...
    Testy systemu zdalnego sterowania samochodem - Audi
    Praktyczne testy systemu zdalnego sterowania samochodem, przeprowadzone przez Audi przed trzema tygodniami na targach Consumer Electronics Show (CES) w Las Vegas, spotkały się z dużym zainteresowaniem. Teraz producent po ...

09 Cze 2019, 13:00

Gęsty jest ten uszczelniacz? jak wlewałeś to chyba widziałeś jak on wygląda?
Ciekawe czy jak byś wymienił olej to z powrotem zaczęło by ciec :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

09 Cze 2019, 20:58

Jest taki gęstrzy ale mniej niż olej a bardziej jak płyn chłodniczy, nie wiem do czego to porównać......
Kao
Moderator
Awatar użytkownika