Sprinter 210D 2.9

23 Lut 2010, 22:27

sprinter 210D 2.9 nie chce wkręcić się na wysokie obroty do połowy gazu idzie ładnie a od połowy tak jakby brakowało mu wystarczającej ilości paliwa max. prędkość to 120. Wymieniłem wszystkie filtry,turbina ok. ciśnienie w przewodach też w porządku komputer też nic nie wykazał.Panowie prośba o pomoc co można jeszcze zrobić a co wymienić. Z góry dzięki.
Gutek5
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

23 Lut 2010, 22:34

filtr paliwa dobrze dokręcony? nie zapowietrza ci się gdzieś?
objawy jak w zapchanym filtrze ale jak mówisz że wymieniony :???: jakiegoś syfu nie zatankowałeś?
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

24 Lut 2010, 22:02

po założeniu filtra wszystko grało jak trzeba a paliwo na schelu zatankowałem to raczej nie lipa. Ale dla sprawdzenia zalałem z 50l. vervy to zobacze jaki będzie efekt.
Gutek5
Nowicjusz

25 Lut 2010, 20:36

Czy silnik nie wkręca się na max. obroty na każdym biegu, czy tylko na 5 ?
vip
Nowicjusz

27 Lut 2010, 11:35

Na każdym biegu nie tylko na 5

[ Dodano: Wto Mar 09, 2010 21:59 ]
Panowie problem z głowy.Okazało się że padł wtrysk sterujący. Ciekawe jest tylko to że komputer tego nie wykazał bo podobno każdy powinien to wyłapać.
Gutek5
Nowicjusz

27 Mar 2010, 18:40

bo on zczytuje te parametry a on go widzial tylko wtrysk oszukiwal sterownik
wienia
Nowicjusz

Miejscowość: mazowiecki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Wyprawa do Moab
    Po raz kolejny mialem zaszczyt organizowac wyprawe do Moab z firma Autotraper z Lodzi . Tym razem byl to memorial Macka Majchrzaka. Na imprezie stawily sie 32 osoby...miedzy innymi kilka "grubych" nazwisk ze swiata polskiego ...