Sprowadzanie auta a instalowanie lpg

22 Cze 2008, 12:31

witam wszystkich, planuje w najblizszym czasie sprowadzic sobie opla astre 97 1,6 do polski i zastanawiam sie czy jeszcze przed załatwianiem wszystkich formalnosci z rejestracja moge juz zainsalowac sobie gaz? bo z tego co wiem gdy ma sie gaz jest konieczny wpis w dowodzie rejestracyjnym? czyli moge najpierw zrobic sobie przeglad, potem zainstalowac gaz, a dopiero potem rejestrowac samochod?
koljne pytanie dotyczy w jaka instalacje najlepiej zainwestowac. samochod ma juz troche przejechane ale 50000km temu mial wymieniany prawie caly silnik (m.in. rozrzad) wiec mysle ze pojezdzi jeszcze dlugo. zastanawiam sie nad sekwencja.
i ost pytanie, polecacie moze jakies dobre zakaldy gazownicze w krakowie?
pozdrawiam
Wojtas83
Nowicjusz

22 Cze 2008, 22:42

Nie wiem,jak to jest z tą rejestreacją po sprowadzeniu,ale pewne jest to,że po założeniu instalacji musisz zrobić na nowo przegląd.I nie ma znaczenia,kiefy robiłes poprzedni.Tak więc,musisz się w WK dowiedzieć,czy zanim zarejestrujesz go w Polsce,możesz założyć do niego instalację,bo jak nie,to będziesz musiał robić dwa przeglądy,jeden za drugim.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Lip 2008, 15:31

MotoAlbercik napisał(a):Nie wiem,jak to jest z tą rejestreacją po sprowadzeniu,ale pewne jest to,że po założeniu instalacji musisz zrobić na nowo przegląd.I nie ma znaczenia,kiefy robiłes poprzedni..

To znaczy, że coś się zmieniło od zeszłego roku, ponieważ napewno po zainstalowaniu lpg nie musiałem robić dodatkowego przeglądu, wpis do rejestracji oczywiście tak
morris
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

08 Lip 2008, 16:14

witam, zrób przegląd auta, potem zamontuj LPG, dostaniesz fakture i homologacje, z tym idziesz do wydziału komunikacji by wbić w dowód- a na przegląd za rok- tak jak w dowodzie masz///
pozdrawiam
Sylwia
Sylwia Sz.P
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy