Sprowadzenie auta do Polski z Niemiec

08 Kwi 2014, 17:37

Witam,

Kupiłem auto w Niemczech z aktualnym przeglądem tif od prywatnego właściciela. Problem jest taki,że będzie to moje pierwsze auto z Niemiec i nie wiem co i jak. Na umowie sprzedaży wpisałem adres mój niemiecki, co z tego co wyczytałem było błędem gdyż podczas rejestracji auta w Polsce może być z tym problem. Pytanie teraz czy skontaktować się z właścicielem i spróbować na nowo zrobić umowę kupna już z moim adresem polskim? Jak wygląda sprawa z kupieniem tablic próbnych, gdzie co i jak, jakie dokumenty potrzebne są do tego. Co zrobić by ponieść jak najmniejsze koszta.Bardzo proszę o pomoc:)
Beatles7
Obserwowany

Auto: ddsf

09 Kwi 2014, 15:58

Beatles7 napisał(a): Na umowie sprzedaży wpisałem adres mój niemiecki, co z tego co wyczytałem było błędem gdyż podczas rejestracji auta w Polsce może być z tym problem. Pytanie teraz czy skontaktować się z właścicielem i spróbować na nowo zrobić umowę kupna już z moim adresem polskim?
To chyba logiczne.Samochód chcesz rejestrować w Polsce a więc musi byc adres i inne dane dla kraju zamieszkania.Tablice zjazdowe i ubezpieczenie załatwic musisz w Niemchech..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2017 / relacja
    Targi Moto Session wpisały się już na stałe do naszego kalendarza i odwiedzamy je regularnie przedstawiając Wam relację zdjęciową z tej imprezy W tym roku Targi odbyły się w pierwszy weekend kwietnia czyli dużo wcześniej ...
    30 lat minęło... Renault Safrane
    Odkąd Renault Safrane pojawiło się na rynku, zastępując Renault 25 minęło już ponad 30 lat. Samochód po raz pierwszy został zaprezentowany na salonie w Genewie w 1992 roku. Renault Safrane było produkowane przez 8 ...