Sprowadzenie auta do Polski z Niemiec

08 Kwi 2014, 18:37

Witam,

Kupiłem auto w Niemczech z aktualnym przeglądem tif od prywatnego właściciela. Problem jest taki,że będzie to moje pierwsze auto z Niemiec i nie wiem co i jak. Na umowie sprzedaży wpisałem adres mój niemiecki, co z tego co wyczytałem było błędem gdyż podczas rejestracji auta w Polsce może być z tym problem. Pytanie teraz czy skontaktować się z właścicielem i spróbować na nowo zrobić umowę kupna już z moim adresem polskim? Jak wygląda sprawa z kupieniem tablic próbnych, gdzie co i jak, jakie dokumenty potrzebne są do tego. Co zrobić by ponieść jak najmniejsze koszta.Bardzo proszę o pomoc:)
Beatles7
Obserwowany

Auto: ddsf

09 Kwi 2014, 16:58

Beatles7 napisał(a): Na umowie sprzedaży wpisałem adres mój niemiecki, co z tego co wyczytałem było błędem gdyż podczas rejestracji auta w Polsce może być z tym problem. Pytanie teraz czy skontaktować się z właścicielem i spróbować na nowo zrobić umowę kupna już z moim adresem polskim?
To chyba logiczne.Samochód chcesz rejestrować w Polsce a więc musi byc adres i inne dane dla kraju zamieszkania.Tablice zjazdowe i ubezpieczenie załatwic musisz w Niemchech..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014