WYKREŚLENIE WSPÓŁWŁAŚCICIELA Z UMOWY

09 Kwi 2014, 13:45

Witam kilka dni temu przyprowadziłem Golfa V z niemiec rok produkcji 2006.Na umowie wpisana jest cena 4500 euro Na umowie jako właściciel jest mój tata ja jestem jako współwłaściciel. Samochód nie jest jeszcze zarejestrowany, opłaciłem tylko urząd celny i urząd skarbowy. Powstał problem gdyż dowiedziałem się że jeżeli bedę chciał wykupić ac do ubezpieczenia to kwota roczna bedzie bardzo wysoka ponieważ nie mam ukończonego 25 roku życia, natomiast jeżeli umowa byłaby tylko na tate to wtedy kwota zmniejszyłaby się o połowę. Co zrobić żeby mnie z tej umowy wykreślić żeby w dowodzie rejestracyjnym mnie nie było. Zaznaczam tylko że w urzędzie celnym i skarbówce są kserokopie umowy na których ja jestem wpisany... Jak to mądrze rozwiązać, czekam na konkretne odpowiedzi ....

Z góry dziękuje za wsparcie ;]
maniak18m
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 03 2012
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: VolksWagen GOLF V
Silnik: 1.4 75km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

09 Kwi 2014, 16:04

maniak18m napisał(a):Jak to mądrze rozwiązać, czekam na konkretne odpowiedzi ....
Sprawę tą mozesz zalatwic w momęcie kiedy będziesz miał juz wszystkie dokumenty gotowe do rejestracji.Musisz mapisać najlepiej akt darowizny na "starszego"i po problemie..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Najdziwniejsze pomysły motoryzacyjne ostatnich lat
    Tegoroczne edycje targów motoryzacyjnych pokazały, że producenci samochodów podczas prac koncepcyjnych wciąż poszukują niestandardowych rozwiązań. Które z nich okażą się trafne, zweryfikuje czas. Eksperci ...