Sprowadzenie auta z USA

08 Wrz 2017, 18:15

Witam. Zastanawiam się nad sprowadzeniem aut z USA (lub skądś indziej) na handel. jest tu może ktoś kto mógł by pomóc i wdrążyć w temat ? Skąd najlepiej sprowadzać, cała papierkologia i tak dalej. Pozdrawiam
greckikamil
Obserwowany

Auto: bmw

08 Wrz 2017, 18:22

Z USA warto sprowadzać auta tylko za grubą kasę poza tym trzeba uważać mocno na silniki bo u nas jest dużo niższy limit na emisję spalin.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

08 Wrz 2017, 18:29

To znaczy chodziło mi żeby ściągać samochody z USA ale na przykład produkcji niemieckiej. A skąd warto sprowadzać auta żeby to się opłacało i żeby rozkręcić biznes ?
greckikamil
Obserwowany

Auto: bmw

08 Wrz 2017, 19:27

greckikamil napisał(a):To znaczy chodziło mi żeby ściągać samochody z USA ale na przykład produkcji niemieckiej.
bez sensu.
Najkorzystniej to z Niemiec bo najbliżej i najłatwiej coś znaleźć, nie musisz ani znać języka ani nic a i tak coś kupisz nawet jadąc tam na palę.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

09 Wrz 2017, 22:03

Kao napisał(a):bez sensu.

co konkretnie?

greckikamil napisał(a):A skąd warto sprowadzać auta żeby to się opłacało i żeby rozkręcić biznes ?

Odważny jesteś, że nie sprowadziłeś nigdy nawet auta dla siebie a kombinujesz jak otworzyć taki interes. :ok: Jest od groma kalkulatorow kosztow sprowadzenia aut z usa
http://www.samochodyzusa.com.pl/kalkulatorusa/
Rynek aut używanych w Polsce jest zepsuty i przepełniony zastanów się czy sobie poradzisz
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

04 Lut 2018, 21:17

Witam serdecznie
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 11 Lut 2018, 13:58, edytowano w sumie 1 raz
Import samochodów z USA - United Cargo Shipping.
UnitedCargo
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Chicago
Prawo jazdy: 01 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Porsche Panamera
Silnik: V6
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kuba Przygoński - świetny początek sezonu 2016
    Kuba Przygoński ma za sobą intensywny sportowy weekend. Pierwsza runda Driftingowych Mistrzostw Polski zbiegła się w czasie z Orlen Warsaw Marathon, w którym Przygoński także chciał wziąć udział. To zaowocowało prawdziwym ...
    Jaki silnik wybrać w Toyota Yaris I?
    Po tym jak trafił na rynek był samochodem chętnie wybieranym przez kierowców ze względu na ponad przeciętną niezawodność. Zastąpił on wcześniej produkowany model Starlet. Yaris pierwszej generacji był produkowany w ...

30 Kwi 2018, 13:58

Nie trzeba praktycznie nić robić tylko powierzyć całą robotę odpowiedniej firmie, która sprowadza, dba i serwisuje oraz dostosowuje fury do europejskich warunków. My tylko czekamy. Brykizameryki.pl - u nich sprowadzam samochody z USA i Kanady, mogę szczerze polecić :)
rajsko0
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 04 1991
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: BMW Z4
Paliwo: Diesel

01 Maj 2018, 11:52

osoba powyżej ma rację. I ja także bym zalecał zdanie się na pomoc firmy, która się specjalizuje w imporcie i ma ludzi tam, na miejscu. Usaimport.pl świadczy tego typu usługi, a przy okazji jeszcze mogą przystosować te amerykańskie fury do europejskich warunków. Powodzenia!
kolorowy
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: renault
Silnik: 2.0
Rok produkcji: 2008

28 Maj 2018, 10:51

My sprowadzamy auta od 2001r można poczytać opinie od naszych klientów na Facebooku bądź w Googlu. Więcej na PW.
SamochodyzUSA
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 06 04 2015
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Nissan LEAF
Silnik: 109KM elektryczny
Paliwo: Inne
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2013

30 Maj 2018, 08:35

nie ma się co brać samemu za sprowadzenie :) szkoda na to czasu. Teraz to zlecasz to usaimport czy innej renomowanej firmie i po kilku tygodniach możesz się cieszyć fajną furką.
maciekluka
Początkujący

Auto: renault laguna

12 Sie 2018, 20:48

maciekluka napisał(a):i po kilku tygodniach możesz się cieszyć fajną furką.

później tylko kilka miesięcy ją naprawić, i kilka miesięcy sprzedawać , bo każdy sprawdzi po Vinie i nie będzie chciał waleńcucha i na tym się skończy handel furkami z USA :mrgreen:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

21 Paź 2018, 11:51

Witam wszystkich . Jesli ktos chcialby sprowadzic, kupic smaochod (motocykl) z USA mam bardzo dobry kontakt z pierwszej reki. Moja znajoma pracuje w duzej firmie w Kalifornii ktora specjalizuje sie w tej branzy i maja konkurencyjne ceny. Glownie Los Angeles, Orange county oraz San Diego. Posiadaja smaochody na stoku jak rowniez dojezdzaja do wlasciciela , robia inspekcje oraz przeglad czy faktycznie jest tak jak w ogloszeniu. Sam juz sprowadzilem kilka samochodow bez zadnych problemow i z pewnoscia ze przyjedzie to co widzialem na zdjeciach czy filmiku.

Zapraszam do kontaktu!

[email widoczny po zalogowaniu]
blazej10
Obserwowany

Zdjęcia: 0

22 Lip 2020, 10:47

Korzystałem z usług firmy SP Automotive, która zajmuje się importem aut z USA. Cała transakcja przebiegła pomyślnie. Jestem zadowolony i polecam.
MateuszD123
Obserwowany

18 Wrz 2020, 10:43

Mi się marzy stary Cadillac ale widziałem takie na allegro można kupić, może cenowo to lepiej wyjdzie niż za pośrednictwem firmy która sprowadza
Michał1988
Nowicjusz

19 Wrz 2020, 06:58

Jeżeli kupujesz i sprowadzasz za pośrednictwem firmy to przynajmniej wiesz i widzisz w jakim auto jest stanie à z ogłoszenia musisz się nastawić na nie wiadomą
Kao
Moderator
Awatar użytkownika