Sprowadzenie auta z USA

08 Wrz 2017, 19:15

Witam. Zastanawiam się nad sprowadzeniem aut z USA (lub skądś indziej) na handel. jest tu może ktoś kto mógł by pomóc i wdrążyć w temat ? Skąd najlepiej sprowadzać, cała papierkologia i tak dalej. Pozdrawiam
greckikamil
Obserwowany

Auto: bmw

08 Wrz 2017, 19:22

Z USA warto sprowadzać auta tylko za grubą kasę poza tym trzeba uważać mocno na silniki bo u nas jest dużo niższy limit na emisję spalin.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

08 Wrz 2017, 19:29

To znaczy chodziło mi żeby ściągać samochody z USA ale na przykład produkcji niemieckiej. A skąd warto sprowadzać auta żeby to się opłacało i żeby rozkręcić biznes ?
greckikamil
Obserwowany

Auto: bmw

08 Wrz 2017, 20:27

greckikamil napisał(a):To znaczy chodziło mi żeby ściągać samochody z USA ale na przykład produkcji niemieckiej.
bez sensu.
Najkorzystniej to z Niemiec bo najbliżej i najłatwiej coś znaleźć, nie musisz ani znać języka ani nic a i tak coś kupisz nawet jadąc tam na palę.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

09 Wrz 2017, 23:03

Kao napisał(a):bez sensu.

co konkretnie?

greckikamil napisał(a):A skąd warto sprowadzać auta żeby to się opłacało i żeby rozkręcić biznes ?

Odważny jesteś, że nie sprowadziłeś nigdy nawet auta dla siebie a kombinujesz jak otworzyć taki interes. :ok: Jest od groma kalkulatorow kosztow sprowadzenia aut z usa
http://www.samochodyzusa.com.pl/kalkulatorusa/
Rynek aut używanych w Polsce jest zepsuty i przepełniony zastanów się czy sobie poradzisz
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

04 Lut 2018, 22:17

Witam serdecznie
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 11 Lut 2018, 14:58, edytowano w sumie 1 raz
Import samochodów z USA - United Cargo Shipping.
UnitedCargo
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Chicago
Prawo jazdy: 01 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Porsche Panamera
Silnik: V6
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

30 Kwi 2018, 14:58

Nie trzeba praktycznie nić robić tylko powierzyć całą robotę odpowiedniej firmie, która sprowadza, dba i serwisuje oraz dostosowuje fury do europejskich warunków. My tylko czekamy. Brykizameryki.pl - u nich sprowadzam samochody z USA i Kanady, mogę szczerze polecić :)
rajsko0
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 04 1991
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: BMW Z4
Paliwo: Diesel

01 Maj 2018, 12:52

osoba powyżej ma rację. I ja także bym zalecał zdanie się na pomoc firmy, która się specjalizuje w imporcie i ma ludzi tam, na miejscu. Usaimport.pl świadczy tego typu usługi, a przy okazji jeszcze mogą przystosować te amerykańskie fury do europejskich warunków. Powodzenia!
kolorowy
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: renault
Silnik: 2.0
Rok produkcji: 2008

28 Maj 2018, 11:51

My sprowadzamy auta od 2001r można poczytać opinie od naszych klientów na Facebooku bądź w Googlu. Więcej na PW.
SamochodyzUSA
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 06 04 2015
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Nissan LEAF
Silnik: 109KM elektryczny
Paliwo: Inne
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2013

30 Maj 2018, 09:35

nie ma się co brać samemu za sprowadzenie :) szkoda na to czasu. Teraz to zlecasz to usaimport czy innej renomowanej firmie i po kilku tygodniach możesz się cieszyć fajną furką.
maciekluka
Początkujący

Auto: renault laguna

12 Sie 2018, 21:48

maciekluka napisał(a):i po kilku tygodniach możesz się cieszyć fajną furką.

później tylko kilka miesięcy ją naprawić, i kilka miesięcy sprzedawać , bo każdy sprawdzi po Vinie i nie będzie chciał waleńcucha i na tym się skończy handel furkami z USA :mrgreen:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

21 Paź 2018, 12:51

Witam wszystkich . Jesli ktos chcialby sprowadzic, kupic smaochod (motocykl) z USA mam bardzo dobry kontakt z pierwszej reki. Moja znajoma pracuje w duzej firmie w Kalifornii ktora specjalizuje sie w tej branzy i maja konkurencyjne ceny. Glownie Los Angeles, Orange county oraz San Diego. Posiadaja smaochody na stoku jak rowniez dojezdzaja do wlasciciela , robia inspekcje oraz przeglad czy faktycznie jest tak jak w ogloszeniu. Sam juz sprowadzilem kilka samochodow bez zadnych problemow i z pewnoscia ze przyjedzie to co widzialem na zdjeciach czy filmiku.

Zapraszam do kontaktu!

[email widoczny po zalogowaniu]
blazej10
Obserwowany

Zdjęcia: 0

22 Lip 2020, 11:47

Korzystałem z usług firmy SP Automotive, która zajmuje się importem aut z USA. Cała transakcja przebiegła pomyślnie. Jestem zadowolony i polecam.
MateuszD123
Obserwowany

18 Wrz 2020, 11:43

Mi się marzy stary Cadillac ale widziałem takie na allegro można kupić, może cenowo to lepiej wyjdzie niż za pośrednictwem firmy która sprowadza
Michał1988
Nowicjusz

19 Wrz 2020, 07:58

Jeżeli kupujesz i sprowadzasz za pośrednictwem firmy to przynajmniej wiesz i widzisz w jakim auto jest stanie à z ogłoszenia musisz się nastawić na nie wiadomą
Kao
Moderator
Awatar użytkownika