REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jak masz na lakierze jakieś zabezpieczenie typu wosk, ceramika itd. To na myjni bezdotykowej całkiem nieźle się domywa lakier. Ja jednak jeżdżę na takie gdzie jest szczotka po mimo tego że mam lakier zabezpieczony uważam że jednak w ten sposób lepiej jesteśmy domyć auto, na końcu daje jeszcze wosk na lakier w celu przedłużenia wytrzymałości nałożonej powłoki.Ven423 napisał(a):Jak umyć auto na myjni bezdotykowej bez szczotki ? Chyba się nie da. Zawsze po wyschnięciu zostaje brud.
Ja czasem jak chce domyć koła, zawsze jednak mam ręcznik do wycierania samochodu. No i kluczowe jest to że staram się jeździć na myjnie wieczorami po zachodzie słońca lub jak go nie ma w ciągu dnia.Ven423 napisał(a):Bierzecie na myjnie własne szczotki lub gąbki ?
Ven423 napisał(a):Nikt ze sobą nic nie zabiera na myjnię?
Wszystko zależy od tego jak masz brudny samochód i w jakim stanie jest lakier itd. Ja mam lakier zawsze zabezpieczony jakimś woskiem i te myjnie dają radę i w miarę szybko się myje. Umycie takiego samochodu z woskowaniem to 10 min. w domu jak bym miał to zrobić to z rozkładaniem wszystkiego i sprzątaniem nie zmieszczę się w godzinę więc jak mam więcej czasu to owszem tak robię ale przy zabezpieczonym lakierzetoyman40 napisał(a):na myjniach powiem szczerz cięko jest umyć dobrze auto, raczej te myjnie to tylko opłukują auta a nie myją,