REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Przy zmianie rodzaju pojazdu oraz innych danych niezgodnych z aktualnym DR diagnosta tylko i wyłacznie wydaje zaświadczenie....DeeMeN1 napisał(a):Co mnie zdziwiło to to, że aktualny przegląd (poprzedni kończył się 23.04.2017) nie był wbity w dowód.
Jak najbardziej prawidlowo i zgodnie z przepisami obowiazującymi w tym temacie...Kiedyś i ja takie cos robiłem/pracowałem na PSKP ale min.od 2 lub 3 lat takie sprawy załatwia się na OSKP.../.DeeMeN1 napisał(a): Okręgowa stacja kontroli pojazdów wystawiła ten dokument przeglądu i zmiany rodzaju pojazdu z ciężarowego na osobowy, jest faktura zdjęcia kratki, zdjęcia itd..
Wielki błąd...DeeMeN1 napisał(a):Od momentu zakupu do tej pory nie przerejestrowałem samochodu - mój błąd.
Na chwilę obecną raczej Ty ale pewności to mam zero...DeeMeN1 napisał(a): Kto będzie musiał ponieść jej koszt jeżeli wystąpi?
Jezeli dobiorą sie do Twojego "sejfu"to moga jeszcze doliczyc odsetki.Jednak ja osobiscie z takim zdarzeniem sie nie spotkałem i nie moge w 100%potwierdzić ze to własnie Ty bedziesz tą osobą...W czasie kiedy jeszcze pracowałem spotkałem sie z podobną sytuacją.Znajomek ktory przyjezdzał do nas na OBT tez kupił przeróbką z ciezarowego na osobowy.On jednak od razu zarejestrował po kupnie.Owszem miał problemy z UC ale jednak pozniej dali mu spoko.Konca tej sprawy juz nie pamietam...DeeMeN1 napisał(a): Czy dojdą mi jeszcze jakieś dodatkowe koszty?