REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Rokiko napisał(a):Tylko w tym przypadku jest bardzo prawdopodobne że zostanie wykonana rekalkulacja składki bo okres obowiązywania polisy będzie długi.
Ja mam i też nigdy nie miałem ale znam osoby które miały robioną rekalkulację pomimo zniżek w wysokości np. 30%. Generalnie to zależy od tego ile jeszcze polisa będzie ważna i od zniżek które posiada nowy właściciel. Przypuszczam że jak polisa kończy się za dwa czy trzy miesiące to nie będą bawili się w rekalkulację takiej składki.quel napisał(a):Zawsze przepisywałem sobie sam ubezpieczenie kontaktując się z ubezpieczalnią i nigdy nie miałem rekalkulacji(nie mam pełnych zniżek).
Dokładnie tylko żeby mu nie wyszło więcej z taką dopłata po rekalkulacji niż jak by sobie sam kupił taką polisę na rok bo wtedy może wybierać tam gdzie znajdzie najtaniejyeti65 napisał(a):To już nie mój ból
Acer66 napisał(a): Polisa ulegnie rozwiązaniu wraz z upływem okresu, na który została zawarta, chyba że nowy posiadacz pojazdu wypowie umowę wcześniej. Nową umowę OC nowy nabywca dostanie gdy twoja umowa wygaśnie ale wyliczoną już wg kryteriów które go obowiązują np. zostanie mu podniesiona składka ze względu na wiek lub brak zniżek.
Acer66 napisał(a):Nową umowę OC nowy nabywca dostanie gdy twoja umowa wygaśnie [...]
quel napisał(a):Zawsze przepisywałem sobie sam ubezpieczenie kontaktując się z ubezpieczalnią i nigdy nie miałem rekalkulacji(nie mam pełnych zniżek).
Rokiko napisał(a):Ja mam i też nigdy nie miałem ale znam osoby które miały robioną rekalkulację pomimo zniżek w wysokości np. 30%. Generalnie to zależy od tego ile jeszcze polisa będzie ważna i od zniżek które posiada nowy właściciel. Przypuszczam że jak polisa kończy się za dwa czy trzy miesiące to nie będą bawili się w rekalkulację takiej składki.
MotoAlbercik napisał(a):Jak są dwie policy, to jedną można wypowiedzieć.
bonifacy napisał(a):Po co tutaj pytasz ?
yeti65 napisał(a):Ale ja nie chcę jej wypowiedzieć, płaci za nią kupujący. chodzi mi o to, czy ubezpieczyciel nie anuluje tej nowej polisy, gdy sprzedam auto jeszcze na starej.