REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Mozesz łaskawie napisac za ile go kupiłeś/jaka wartość wpisana jest na umowie k/s... /...Virhuan napisał(a):kupiłem samochód tydzień temu od poprzedniego właściciela po tygodniu sprzedaje go teraz koledze,
Myśle ze sam sobie odpowiedziałes na zadane pytanie...Jak myslisz-US będzie miał podstawę do podwazenia całej tej transakcji i dochodzenia opłaty czy tez nie...krs92 napisał(a):Chodzi mi głównie by w US nie czepiali się o podatek dochodowy ponieważ na fakturze francuskiej mam 1tyś € a wartość realna koło 12 tyś zł czyli mniej więcej różnicy jest 8tyś
A po co im Twoja f-ra.... Myslisz ze uwierza w to ze sprzedajesz dzisiaj autko które kupiłes wczoraj robiąc komuś prezent... Jezeli będa chcieli dojda do f-ry bez problemu..Ja tylko tak sobie gdybam,a co zrobisz i jak to Twoja sprawa...krs92 napisał(a):Tylko pytanie skąd US będzie miał jakiekolwiek dane z mojej faktury zakupu
Jezeli cena rynkowa tego samochodu nie odbiega zbytnio/oczywiscie w górę/od ceny wpisanej na umowie k/s to nikt nie będzie tego dochodzil i nie musisz odwiedzać US...Virhuan napisał(a):na umowę jest napisane 900 zł i jak to będzie wyglądało z opłatami skarbowymi?
Jezeli róznice cenowe w f-rze,umowie k/s są zbyt drastyczne w stosunku do ceny rynkowej to WK o takim fakcie powiadamia US...krs92 napisał(a):Tylko pytanie skąd US będzie miał jakiekolwiek dane z mojej faktury zakupu