Sprzedaż i rejestracja po upływie 30 dni

16 Gru 2019, 15:12

Witam,
Sprawa wyglada nastepujaco.
- kolega prowadzi firme i handel autami
- od nowego roku zawiesza dzialalnosc, przebranzowuje sie lecz zamyka firme aktualna
- posiadal na stanie Opla Corse 2009 aby nie przeszedl juz na nast. rok ja ją kupilam
- ja jako osoba fizyzczna majac fakture vat i inne papiery chcac ja sprzedac dalej musze w ciagu 30 dni zarejestrowac auta ubezpieczyc i zrobic bad. techniczne tak? I juz na umowe kupna sprzedazy ja dalej pchnac w taki sposob bo inaczej 1000zl kary po uplywie 30 dni?
- nie ma innej opcji aby zachowac jakas ciaglosc jako osoba fizyczna bez przymusu rejestracji oc i bt?

Ps. Dodam ze auto nie mialo jeszcze pierwszej rejestracji w Polsce. Sciagniete z Niemiec.
funkaaudi
Nowicjusz

16 Gru 2019, 16:12

funkaaudi napisał(a):ja jako osoba fizyzczna majac fakture vat i inne papiery chcac ja sprzedac dalej musze w ciagu 30 dni zarejestrowac auta ubezpieczyc i zrobic bad. techniczne tak? I juz na umowe kupna sprzedazy ja dalej pchnac w taki sposob bo inaczej 1000zl kary po uplywie 30 dni?
Tak dokładnie tu nic innego nie wymyślisz.
funkaaudi napisał(a):nie ma innej opcji aby zachowac jakas ciaglosc jako osoba fizyczna bez przymusu rejestracji oc i bt?
Tu chyba tylko jak sprzedasz auto przed upływem 30 dni można nie rejestrować samochodu.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

17 Gru 2019, 18:49

funkaaudi napisał(a):- nie ma innej opcji aby zachowac jakas ciaglosc jako osoba fizyczna bez przymusu rejestracji oc i bt?

dokładnie tak...skończą się przynajmniej te dzikie autohandle. :lol:

a nie rozumiem po co chcesz sprzedać jak kupiłaś dla siebie ? :mrgreen:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MINI Clubman Bond Street - jakość klasy premium
    MINI prezentuje specjalną edycję modelu Clubman z bogatym wyposażeniem i ekskluzywną kolorystyką. Światowa premiera odbędzie się w marcu 2013 roku na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie. Kolejne nowości to MINI ...